Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 листопада 2016 року 18:55

Готуємося до сесії

2 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту за участю голови бюджетної комісії міської ради. Обговорювалися питання щодо внесення змін та доповнень до міських цільових програм та розглядалися листи від громадян, установ та організацій щодо виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

Комісія рекомендувала сесії міської ради затвердити зміни та доповнення до міської цільової Програми розвитку фізичної культури і спорту районної організації ВФСТ „Колос“, спрямувавши близько чотирьох тисяч гривень на придбання спортивного інвентаря для шахового клубу „Дебют“. Крім того, розглянувши лист Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, комісія рекомендувала додатково профінансувати цей заклад, виділивши кошти в сумі 65 тисяч гривень для проведення заміни водопровідної мережі та забезпечення участі юних спортсменів міської об’єднаної територіальної громади у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Для вирішення проблеми забезпечення медичними послугами жителів сіл Калинів Міст, Верхоярівка та Замостище комісія підтримала пропозицію щодо надання фінансової допомоги для оплати найманого житла молодому спеціалісту, який після закінчення медичного закладу отримав направлення у Калинів Міст. Сесії міської ради рекомендовано затвердити  відповідну цільову Програму.

Крім того, комісія розглянула листи відділу освіти стосовно виділення додаткових коштів для забезпечення участі вчителів та учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів в обласних заходах; Пирятинської центральної райлікарні – для погашення кредиторської заборгованості за рентгенобладнання та оплати енергоносіїв; громадянки Шляхтич Н.В., дружини загиблого військовослужбовця, - для відшкодування витрат на придбання житла.

Відділу освіти рекомендовано надати точний розрахунок потреби в додаткових коштах на засідання бюджетної комісії, яка й вирішить це питання. На засіданні бюджетної комісії буде також продовжено обговорення питання стосовно виділення коштів Пирятинській райлікарні. На це засідання планується запросити депутатів Полтавської обласної ради, обраних від міста, яким буде запропоновано активізувати спроби  вирішення питання стосовно погашення кредиторської заборгованості за рентгенобладнання на рівні області.

Стосовно нестачі коштів на оплату енергоносіїв, члени профільної комісії та голова бюджетної комісії міської ради вважають, що найкращий вихід із даної ситуації – розподіл повноважень, тобто передача закладів первинної медицини Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді. Такий крок позбавить районну раду зайвого клопоту і дозволить зосередитися на виконанні власних повноважень, визначених бюджетним законодавством, –   утриманні Пирятинської райлікарні. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua