Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 листопада 2016 року 11:55

Подолаємо корупцію разом

Суспільно-політичні процеси, які відбуваються в Україні, вказують що не лише її розвиток, але і існування можливе лише при ефективній протидії корупції, як основному деструктивному фактору.

В країні створена система спеціально уповноважених органів, діяльність яких направлена на боротьбу з корупцією. В структурі Державної фіскальної служби України функціонує Головне управління внутрішньої безпеки, в т.ч. територіальні підрозділи внутрішньої безпеки, головним завданням якого є профілактика, виявлення та припинення корупційних тенденцій та проявів.

При цьому ефективна діяльність підрозділів внутрішньої безпеки безпосередньо залежить від бажання та волі платників податків викривати хабарників.

У січні – жовтні 2016 року до відділу внутрішньої безпеки надійшло 33 звернень громадян та юридичних осіб на дії податківців та митників. За результатами розгляду підтвердились факти, викладені у 8 зверненнях (тобто у кожному четвертому). В минулому році за вказаний період працівниками підрозділу розглянуто 44 таких звернень, факти підтвердилися в 13 випадках.

Реагуючи на виявлені порушення в поточному році за переданими матеріалами органами прокуратури розпочато 8 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.362, ч.2 ст.364, ч.1, 3 ст.368 Кримінального кодексу України, 3 особи притягнуто до кримінальної відповідальності, 2 справи скеровано для розгляду та прийняття рішення до суду.

Керівникам територіальних органів внесено 4 подання про усунення виявлених службовими перевірками недоліків, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 працівників служби, 2 звільнено.

Як бачите, досягнень не багато, але Ви маєте бути переконаними, що жоден факт не залишиться без прискіпливої перевірки та, при підтверджені, реагування.

Просимо зважити, що на боці корупціонерів грає час, а тому Ваше зволікання з їх викриттям ускладнює доказування вини.

Інформацію про випадки порушення Ваших прав, спонукання до надання неправомірної вигоди з боку працівників податкових та митних органів, а також інші правопорушення, можна повідомити, завітавши чи направивши листа до відділу внутрішньої безпеки за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155, каб. 318-321 (приміщення ДПІ у м. Полтаві).

Телефонні повідомлення Ви можете залишити на оновлений всеукраїнський телефонний сервіс „Пульс” - (044) 284-00-07. Лінія працює  цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники, а у неробочий час - інтерактивний автовідповідач.

Конфіденційність та об’єктивність перевірки Вашого звернення гарантується.

Пам’ятайте, принципова громадська позиція кожного є запорукою ефективної діяльності Держави. Не залишайтесь осторонь.

        

                            Відділ внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Полтавській області

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua