Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 листопада 2016 року 21:03

Сесія міської ради підтримала ініціативу щодо співробітництва громад

23 листопада відбулася сімнадцята позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. Її проведення спричинене намірами Пирятинської міської ради допомогти сусідам із села Тарасівка Гребінківського району, які мають гостру проблему з утриманням водогону та забезпеченням населення якісною питною водою. Враховуючи близьке розташування Тарасівки і Пирятина, а також те, що колись це село входило до складу Пирятинського району, Тарасівський сільський голова попросив допомоги у вирішенні даної проблеми шляхом можливого співробітництва громад.  

Це питання обговорювалося на засіданні Клубу громадського діалогу і, відповідно до його рекомендацій, було винесено на розгляд постійних комісій та сесії міської ради. Сесія підтримала ініціативу міського голови Олексія Рябоконя щодо співробітництва територіальних громад Пирятинської міської ради і Тарасівської сільської ради, визнала її доцільною, доручила заступнику міського голови з питань діяльності виконкому Максиму Вараві підготувати спільне розпорядження міського та Тарасівського сільського голови щодо утворення комісії з підготовки проекту договору про співробітництво громад та забезпечити організацію та проведення громадських слухань.

Комунальному підприємству „Пирятинський міський водоканал“ надано дозвіл на утворення виробничого підрозділу в селі Тарасівка Гребінківського району, а Тарасівській сільській раді рекомендовано передбачити кошти на його спільне утримання.

Для покращення якості послуг з водопостачання внесено зміни до міської цільової Програми розвитку комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“ на 2016 рік. Збільшено видатки на капітальний ремонт артезіанської свердловини в сумі 200 тисяч гривень та придбання спецавтомобіля. Крім того, виділено кошти на будівництво свердловини в селі Заріччя в сумі 350 тисяч гривень.

Рішенням сесії затверджено розмір вартості харчування дітей та встановлено пільги на харчування у дошкільних навчальних закладах Пирятинської міської ради на 2017 рік. Харчування дошкільнят у наступному році не здорожчає, залишиться на рівні цього року – 25 гривень на день. У місті частка батьківської плати становитиме 60% від цієї суми, у сільській місцевості – 40%.

Звільняються від батьківської плати і будуть харчуватися за рахунок коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти із малозабезпечених сімей. На 50% зменшується розмір батьківської  плати для сімей, де виховується троє і більше дітей.

Наступними рішеннями затверджено план діяльності Пирятинської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік, знято з балансу комунального підприємства „Каштан“ одноповерхові житлові будинки, квартири в яких приватизовані, передано на баланс КП „Каштан“ з балансу міської ради витрати з реконструкції вуличного освітлення. Прийнято низку рішень з питань регулювання земельних відносин.

Питання щодо надання матеріальної допомоги жительці міста Пирятин на усунення наслідків пожежі відкладено на доопрацювання з метою визначення порядку надання такої допомоги.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua