Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 листопада 2016 року 20:46

Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді – один рік

11 листопада в Центрі громадського діалогу відбулося чергове засідання Пирятинського Клубу громадського діалогу, на розгляд якого було винесено надзвичайно цікаву і важливу тему: „Рік життя Пирятинської міської об’єднаної громади – перешкоди, здобутки, перспективи“. Дата засідання Клубу виявилася символічною, оскільки рівно рік тому,  11 листопада 2015 року, відбулася перша сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання, яка визнала повноваження депутатів міської ради та міського голови.

Учасників Клубу привітав міський голова Олексій Рябоконь,  після чого презентував матеріали „Пирятинська міська ОТГ. Кроки реформи. Бюджет“, в яких продемонстрував етапи формування нашої громади, стан виконання повноважень та проблеми їх реалізації у зв’язку з невиконанням районною радою вимог Бюджетного Кодексу України  щодо  передачі бюджетних установ, які розташовані на території  об’єднаної  громади. У своїй  презентації Олексій Рябоконь  показав здобутки громади в галузі освіти, спорту та у формуванні інженерної інфраструктури в  сільських  населених пунктах громади та в місті Пирятині.

Презентацію продовжили начальник міського відділу освіти Наталія Шерзой  та заступник міського голови Ігор Шикеринець, які проінформували   про  реалізацію повноважень Пирятинської ОТГ  у галузі освіти  та виклики реформи місцевого самоврядування.

Впродовж  кави-паузи запрошені мали можливість більш детально обговорити тематику засідання та подискутувати. Потім було запропоновано попрацювати у фокус-групах, кожна з яких отримала своє завдання: „Перешкоди розвитку Пирятинської ОТГ“, „Пріоритетні напрямки розвитку Пирятинської ОТГ“ та  „Функції старост в селах Пирятинської ОТГ“. Лідери фокус-груп представили свої напрацювання, які  були  доповнені додатковими пропозиціями. Робота груп є дуже важливою і корисною  для керівництва міської ради, так як в них сформовані пропозиції щодо подальших дій міської влади та подальшого розвитку Пирятинської ОТГ, які обов’язково будуть враховані в роботі міської ради.

А Клуб громадського діалогу продовжує свою роботу. Чекаємо пропозицій  щодо розгляду  важливих для громади питань на засіданнях Клубу, які можна надсилати на електронну адресу  міської ради.

Більше фото можна переглянути у рубриці ФОТОСВІТЛИНИ 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua