Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 листопада 2016 року 16:29

Підтримано проект Положення про місцеві ініціативи у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді

31 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. На ньому обговорено проект Положення про місцеві ініціативи у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді.

Проект Положення подав на розгляд Пирятинської міської ради депутат міської ради від Всеукраїнського об’єднання „Свобода“ Станіслав Томко. Цей проект з деякими змінами та доповненнями, які виникли в ході опрацювання положень про місцеві ініціативи, які діють у Києві, Чернігові, Івано-Франківську, Коростені Житомирської області, було винесено на розгляд профільної комісії за участю депутатів від „Свободи“.

Місцева ініціатива – це форма безпосередньої участі громади у місцевому самоврядуванні. Відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядуання в Україні“ члени територіальної громади мають право ініціювати розгляд у раді будь-якого питання, яке належить до компетенції ради. Місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, обов’язково розглядається на відкритому пленарному засіданні ради, а прийняте рішення обнародується.

 Положення про місцеву ініціативу визначає порядок її подання до міської ради: від створення ініціативної групи та збору підписів на підтримку місцевої ініціативи до підготовки та розгляду питання на сесії міської ради. Проектом Положення, узгодженим на засіданні профільної комісії міської ради та рекомендованим для затвердження сесії,  передбачено, що в ініціативній групі повинно бути не менше п’яти осіб, а для того щоб внести місцеву ініціативу на розгляд міської ради, ініціативній групі треба зібрати 50 підписів членів міської об’єднаної територіальної громади, яким виповнилося 18 років. Люди, які ставлять підписи на підтримку місцевої ініціативи, обов’язково вказують  своє прізвище, ім’я та по батькові, місце реєстрації та номер телефону. Члени ініціативної групи обов’язково запрошуються на засідання постійних та тимчасових комісій та сесію міської ради, на яких обговорюється питання, внесене у порядку місцевої ініціативи, доповідають з даного питання, беруть участь в обговоренні та вносять пропозиції до проекту рішення. Прийняте рішення оприлюднюється на офіційному сайті міської ради та надсилається членам ініціативної групи.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua