Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 листопада 2020 року 21:22

Поєднання зусиль для захисту прав місцевих рад

26 листопада в онлайн - режимі відбувся Форум нового місцевого самоврядування. В рамках заходу працювали дві панельні дискусії: „Реформа місцевого самоврядування, децентралізація – наступні кроки“ та „Оновлене місцеве самоврядування, нові відносини між місцевим самоврядуванням та державою.

Роль асоціацій органів місцевого самоврядування та формування єдиного голосу місцевого самоврядування“.   Широке коло доповідачів від різних гилок влади зійшлись до загальної думки про необхідність сконцентрувати зусилля в напрямах створення рівних прав для функціонування всіх громад,  чіткого розмежування повноважень, забезпечення роботи районних рад, вдосконалення інституту старост.

Окрема увага приділена максимальному наближенню соціальних послуг до населення, як основного принципа децентралізації. На Форумі наголошено, що наразі тривають консультації щодо внесення поправок до Конституції України в частині децентралізації та адаптування Закону України „Про місцеве самоврядування“ до сучасних реалій.

Червоною ниткою скрізь усі нововведення проходить обов?язок  впровадження Цілей сталого розвитку, затверджених ООН,  в діяльність рад, а також  стратегічного планування як бази для бюджетного процесу.

За підсумками Форуму вирішили консолідувати зусилля усіх зацікавлених сторін  щодо ефективної реалізації нового етапу реформи місцевого самоврядування в інтересах мешканців територіальних
громад.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua