Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 листопада 2020 року 16:15

Особливості тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації

Вже за декілька днів, 30-го листопада, відбудеться тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації:

10.00 -  тестування у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

15.00 -  тестування у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

З графіком проведення тестування у сфері державної реєстрації та зі списком запрошених учасників можете ознайомитись на сайті Мін’юсту за цим посиланням.

До тестування будуть допущені особи, щодо яких на адресу Міністерства юстиції до 19 листопада 2020 року надійшли оформлені належним чином запити від суб’єктів державної реєстрації.

Аби учасники тестування могли успішно і безпечно для здоров’я скласти цей іспит – публікуємо важливу інформацію про нюанси процедури його проведення та практичні поради від фахівців Офісу протидії рейдерству Мін’юсту.

Кожен запрошений кандидат має пред’явити оригінал паспорта громадянина України і повинен дотримуватись протиепідемічних заходів: обробити руки дезінфікуючими засобами перед входом до приміщення, обов’язково перебувати у респіраторі або захисній масці, тримати соціальну дистанцію. При цьому члени робочої групи з проведення тестування Мін’юсту можуть попросити тимчасово зняти захисну маску для підтвердження особи.

Особам, які проходять тестування, забороняється користуватися додатковими електронними приладами, підручниками, навчальними посібниками, іншими матеріалами, а також спілкуватися один з одним. У разі порушення вказаних вимог здобувач буде відсторонений від проходження тестування і вважатиметься таким, що не пройшов цього кваліфікаційного випробування.

Під час проведення тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації для кожної особи автоматично обиратимуться питання із загального переліку. Одне тестове завдання включатиме 100 питань. Кожне питання передбачатиме 4  варіанти відповіді, 1 з яких буде правильним.

При підготовці до тестування радимо ретельно підготуватися, повторити базові законодавчі положення — Конституцію України, Цивільний, Господарський, Земельний, Кримінальний (в частині відповідальності за порушення у сфері державної реєстрації) кодекси України, та Кодекс України про адміністративні правопорушення (в частині відповідальності за порушення у сфері державної реєстрації), профільне законодавство (Закони України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань») і підзаконні акти, а також низку спеціальних законів (Закони України «Про запобігання корупції», «Про оренду землі») та інше законодавство відповідно до таксономії.

Зразок тестових питань та технічні завдання у формі таксономії розміщенні за цим посиланням

Загальний час для проведення тестування становитиме не більше 2 годин.

Після завершення кандидатом проходження тестування або після закінчення відведеного для цього часу, здійснюватиметься автоматичне визначення результатів за допомогою програмного забезпечення.

За результатами тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації виставлятимуться такі бали:

2 бали – особам,які відповіли правильно на 86 питань тестового завдання і більше;

1 бал – особам, які відповіли правильно на 75-85 питань тестового завдання;

0 балів – особам, які відповіли правильно на 74 і менше питань тестового завдання.

Особи, які набрали 1 або 2 бали, вважатимуться такими, що пройшли тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації. Ті, хто отримає 0 балів, не зможуть бути допущені до призначення на посаду державного реєстратора або виконувати функції державного реєстратора  таким особам не буде надано доступ до реєстрів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua