Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 листопада 2020 року 08:52

Відбулася нарада з питань проведення ЗНО-2021 з української мови та літератури

4 листопада вчителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради спільно з відповідальними за проведення ЗНО взяли участь у нараді у форматі ZOOM-конференції з питань організації та проведення ЗНО з української мови та літератури у 2021 році.

Попередньо вчителі ознайомилися із відеоматеріалами щодо особливостей проведення ЗНО-2021 з української мови і літератури на YouTube каналі Українського центру оцінювання якості освіти https://www.youtube.com/channel/UC_lBjusi7MNzxjQhtNSH_jw та із презентаційними матеріалами, які розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі „ЗНО/ДПА“/ „ПІДГОТОВКА ДО ЗНО“/ „ЗНО-2021“.

На нараді було обговорено характеристики сертифікаційних робіт з української мови, української мови і літератури, оскільки сертифікаційні роботи цього року було оновлено.

У 2021 році в переліку навчальних предметів, із яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, виокремлюють 1) українську мову та 2) українську мову і літературу. Цього року ЗНО з української мови і української мови та літератури відбудеться 01 червня.

Випускники закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради, які у 2021 році здобудуть повну загальну середню освіту, мають обов’язково вибрати для проходження ДПА у формі ЗНО українську мову або українську мову і літературу.

Зміст сертифікаційної роботи з української мови визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з української мови для закладів загальної середньої освіти.

Сертифікаційна робота з української мови налічує 40 завдань різних форм і складається з двох частин: „Частина 1“ (39 завдань різних форм), „Частина 2“ (завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю).

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з української мови за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Визначення тестового балу здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи (подано в Характеристиці сертифікаційної роботи) та Критеріїв оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100-200 балів буде встановлено поріг „склав/не склав“ – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового балу кожного учасника, який подолав поріг „склав/не склав“, буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів (конкурсний предмет „українська мова“).

Учасники, які подолають поріг „склав/не склав“, зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року отримають оцінку державної підсумкової атестації з української мови за шкалою 1-12 балів. У процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи з української мови.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови буде оголошено до 25 червня.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури налічує 67 завдань різних форм і складається з чотирьох частин: „Українська література“ (24 завдання), „Українська мова“ (39 завдань),  „Українська мова“ (3 завдання відкритої форми) і „Завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю“ (одне завдання відкритої форми).

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Під час визначення результатів з української мови за шкалою 100-200 балів ураховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань частин 2 і 4. Визначення тестового балу здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи (подано в Характеристиці сертифікаційної роботи) та Критеріїв оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

У процесі визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100-200 балів буде встановлено поріг „склав/не склав“ – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. На основі тестового балу кожного учасника, який подолав поріг „склав/не склав“, буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100-200 балів.

Учасники, які подолають поріг „склав/не склав“, зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року отримають оцінку державної підсумкової атестації з української мови за шкалою 1-12 балів. У процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань частин 2 і 4.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури буде оголошено до 25 червня.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua