Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 січня 2020 року 08:45

Школи міста долучилися до проведення Всеукраїнського „Інженерного STEM-тижня

Цього року учні шкіл міста мали змогу надихнутися на початку другого навчального семестру.

З 13 по 17 січня  в школах міста пройшов Всеукраїнський „Інженерний STEM-тиждень“, присвячений дню народження Сергія Корольова – найвідомішого українського інженера та основоположника практичної космонавтики.

Інженерний тиждень – проєкт для учнів молодших, середніх та старших класів, у рамках якого школи отримали від некомерційного освітнього проєкту @EngineeringWeekUa комплекти методичних матеріалів для того, щоб на один тиждень перетворити свої кабінети на мейкерські та дослідницькі лабораторії, аби учні отримали змогу спробувати себе у ролі інженерів.

В основі „Інженерних тижнів“ лежить концепція STEM-освіти – візуалізація наукових явищ, практичне вирішення проблем та виконання завдань, побудованих на перетині науки, техніки, інженерії, математики та мистецтва.

STEM-освіту часто називають „навчанням навпаки“. Ланцюжок „від теорії до практики“ у STEM зазвичай зворотний: спочатку – гра, придумування та майстрування пристроїв і механізмів, а вже потім, у процесі цієї діяльності, – опанування теорії і нових знань. Але, звісно, STEM-освіта – це не тільки „навчання навпаки“. Абревіатура STEM розшифровується як science (природничі науки), technology (технологія), engineering (інженерія), mathematics  (математика) – і найбільша перевага STEM-освіти у тому, що вона допомагає опанувати їх не відокремлено, а за допомогою інтеграції всіх п’яти дисциплін у єдину систему навчання.

Протягом проведеного STEM-тижня у школах міста учні разом з вчителями, батьками виконували завдання з проєктування та будівництва, побудовані на перетині основних наук природничого та точного циклів: фізики, хімії, біології, математики, астрономії, географії та екології; проходили квести та відвідували уроки у форматі занурення у світ відкриттів та винаходів. Цікавими та змістовними були перегляд та обговорення науково-популярних фільмів, презентацій, що познайомили учнів з видатними вченими, дизайнерами, інженерами, мейкерами.

Дякуємо усім, хто долучився до проведення заходів у рамках інженерного STEM-тижня, адже до світу інженерії змогла доторкнутися кожна дитина!

Захід проведено за ініціативи відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради спільно з керівниками освітніх закладів міста.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua