Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 січня 2020 року 10:23

Роботехніка або впровадження інноваційних технологій в навчальному закладі

У цьому році Пирятинська ЗШ І-ІІІ ст. виграла всеукраїнський грантовий конкурс від громадської організації “Інноваційні освітні технології”, Інституту модернізації змісту освіти та благодійного фонду “LEGO Fundation” та активно впроваджує  міжнародну освітню STEM-програму для дітей FIRST LEGO League в свому навчальному закладі!

Грантова підтримка включає забезпечення протягом 3-ох років наборами конструкторів LEGO та полями для гри роботів. Команда, що отримала грант, в свою чергу зобов’язується протягом 5-и років брати участь у турнірах FIRST LEGO League.

Тренери  Сав?яненко М.О. та Вольвач М.В. пройшли навчання у м. Києві щодо організації занять та підготовки команди до FIRST LEGO League. У навчальному закладі були організовані заняття з робототехніки та проектної діяльності, на які записалися відразу 42 учні школи.  Протягом двох місяців учасники занять активно будували місії, складали та програмували робота з LEGO для проходження місій на полі для гри, випробовували та покращували програми та дизайн, виявляли проблеми, пов’язані з будівництвом і громадським простором навколо, знаходили їх рішення, працювали у команді.

До середини грудня з найактивніших та найпрогресивніших учнів була сформована команда у складі 8 чоловік, які безпосередньо почали готуватися до турніру FIRST LEGO League.  Діти готували презентацію проекту, записували програми для гри робота, ділились своїм рішенням з іншими та вдосконалювали його, готували презентаційні виступи та матеріали.

21 грудня  команда For Future Generations (4FG) у складі 8 учасників та 2-х тренерів (Сав’яненко М.О. та Вольвач М.В) взяла участь у відбірковому турнірі FIRST LEGO League, де презентували свій проект „Система автоматизованого моніторингу  стану повітря в умовах сучасної забудови міста? „INSIDE THE AIR“

Турнір включав у себе гру роботів та 3 суддівські сесії : „Основні Цінності“, „Проект“ та „Дизайн робота“

Це було хвилююче, але водночас захопливе дійство. Організатори все добре продумали та спланували, тому наша задача була ретельно слідкувати за часом, щоб не проґавити свій виступ.

 У визначений час двоє учасників команди демонстрували гру свого робота. Було три підходи. Дмитро Великий та Олександр Кузьменко достойно витримали це випробування, набравши 120 балів.

Суддівські сесії відбувалися за закритими дверима. Оцінити виступи команди могли тільки судді, які перебували у кімнаті. Але діти були задоволені своїми виступами, демонструючи креативність, інноваційність, командну роботу.

Атмосфера турнуру була переповнена позитивом, натхненням, доброзичливістю, радістю.

Наша команда вдало презентувала свою роботу та була визнана  найкращою серед  початківців.

Дякуємо за надану спонсорську допомогу та підтримку  ТОВ „Євросем“  (власник Посунько А.О.) та Вольвачу С.В., інженеру-електроніку Пирятинського районного центру інноваційних технологій.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua