Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 січня 2020 року 09:41

На засіданні сесії

20 січня відбулося пленарне засідання шістдесят пятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Затверджено 47 звітів про надходження та використання коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на виконання заходів програм Пирятинської міської ради у 2019 році. Заслухано інформацію т.в.о. начальника Пирятинського відділення поліції Максима Романенка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Пирятинського відділення поліції на території Пирятинської міської ОТГ за 2019 рік.

Тривале обговорення викликало питання про затвердження Програми  „Безпечна громада“ на 2020-2022 роки, якою передбачено встановлення 124 камер на території Пирятинської міської ОТГ. У депутатів виникли питання щодо подальшого утримання та обслуговування камер. Депутат Олександр Жайворонок запропонував перенести розгляд цього питання на наступну сесію.

Цього ж дня перед сесії відбулося засідання відповідальної комісії з підготовки регуляторних актів. У ході засідання депутати розглянули Положення про порядок визначення відшкодування збитків у сфері земельних відносин на території Пирятинської міської ради. Комісія рекомендувала сесії міської ради внести зміни  до плану діяльності Пирятинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2020 рік, доповнивши його цим Положенням. На сесії міської ради депутати одноголосно підтримали рекомендацію комісії.

Крім того, затверджено план роботи міської ради на 2020 рік та ряд програм на 2020 рік: „Питна вода Пирятинської міської ОТГ“, „Партисипативна демократія в діяльності Пирятинської міської ОТГ“, „Підтримка статутної діяльності КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“. Також рекомендовано внести зміни до Програми з охорони навколишнього природного середовища на території Пирятинської міської ОТГ на період 2019-2020 років.

Прийнято 19 рішень із земельних питань, зокрема, надання та затвердження громадянам технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Перед початком сесії до присутніх звернулися завідуюча Олександрівським ФАПом, депутат міської ради Марія Пишненко та староста Іван Тарасовський щодо подальшого функціонування медичного закладу в селі Олександрівка. Марія Федорівна повідомила, що персонал ФАПу перебуває у відпустці без збереження заробітної плати, жителі старостату залишилися без медичного працівника. Директор КП „Пирятинський ЦПМСД“ Ірина Дядькова проінформувала, що на підприємстві склалася складна фінансова ситуація, коштів, які надає Національна служба здоров’я України не вистачає. Міський голова Олексій Рябоконь та голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я і соціального захисту Олександр Горбачов запропонували терміново провести зустріч із засновником комунального підприємства Пирятинською районною радою щодо вирішення порушеного питання.

Завдяки якісній підготовці до пленарного засідання, детальному розгляду проєктів рішень на постійних комісіях голосування за більшість питань порядку денного проходило без додаткового обговорення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua