Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 січня 2020 року 13:20

Відбулися громадські консультації щодо розміщення нового кладовища

Вчора 16 січня відбулися громадські консультації щодо розміщення нового кладовища. Це перший крок в напрацюванні алгоритму дій, які стосуються облаштування цього об’єкту.

На початку зустрічі присутніх було ознайомлено із станом нині діючого цвинтаря та проведеною роботою по визначенню місця розміщення нового кладовища під час розроблення нового генерального плану міста, відповідно до якого передбачається дві території на вибір за автошляхом Київ-Харків-Довжанський (за проєктними межами населеного пункту). Таке їх розміщення передувало визначений містобудівною документацією розвиток міста, а саме: в північно-західному напрямку, тобто в бік міста Київ та обмеження із східної та північної сторін Національним природним парком „Пирятинський“ та підтоплювальними територіями.

Також для порівняння та розуміння присутніми темпів розростання існуючих в Україні кладовищ, було представлено аерокосмічні зйомки лубенського кладовища, яке за 13 років збільшилося на 3,5 га та полтавське – в с.Розсошенці – на 7,5 га за 10 років.

Попередньо питання цвинтаря піднімалося на громадських слуханнях щодо розгляду проєкту Схеми планування території громади. І вже тоді було запропоновано розглянути можливість його розміщення за автошляхом регіонального значення Р-67, так званою „прилуцькою об’їзною дорогою“. Тому даний варіант, як основний, і було запропоновано до обговорення на зустрічі з громадою.

У ході розгляду цього питання дана земельна ділянка була погоджена пирятинцями та розпочалася жвава дискусія стосовно видів захоронення, а саме: окрім традиційних поховань виділити частину земельної ділянки під здійснення урнових поховань (тобто кремованих); вартості будівництва самого цвинтаря; можливості виділення цієї території саме під кладовище, оскільки, вона наразі використовується аграріями.

Тому, підводячи підсумки консультацій, вирішено обрахувати приблизне фінансування для його облаштування, провести переговори із власниками паїв та організувати опитування громади: „якому виду поховань вони надають перевагу – традиційному чи кремації“ та „чи необхідно на новому кладовищі передбачати місце для захоронення урн або встановлення колумбарію (споруда із нішами для урн)“. Після наявності цих напрацювань заплановано провести наступну зустріч із громадо на початку березня. 

У зібранні взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, громадськість та засоби масової інформації.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua