Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 січня 2020 року 10:46

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (24.12.2019 – 20.01.2020)

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (24.12.2019 – 20.01.2020)

 

Проведено: 

6 засідань постійних комісій;  

2 засідання виконавчого комітету міської ради, прийнято 34 рішення;

День міської ради в Олександрівському старостаті,

виїзний прийом громадян та  2 особистих прийомів в ЦНАПі.

Завершено реалізацію проєкту „Реконструкція водогону по вул. Острів, вул. Кутузова, вул. Лермонтова в м.Пирятин Полтавської області“. Проєкт реалізовано на умовах співфінансування разом із Швейцарським проєктом „DESPRO“ та жителями мікрорайону. Вартість якого становить 923875,0 грн, з яких частка DESPRO - 402174,0 грн. Із 65 садиб 32 садиби вже уклали угоди на водопостачання, 16 – оснащені обліком і здійснюють підключення.   

Пирятинська міська рада, як переможець конкурсного відбору Мінсоцполітики, отримала спеціально обладнаний автомобіль  PEUGEOT BOXER „Соціальне таксі“ для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Спецавтомобіль придбано за кошти Держбюджету, витрати з міського бюджету на реєстрацію транспортного засобу склали близько 50 тис. грн.

Реалізація проєктів та програм

Проєкти Пирятинської міської ОТГ здобули перемоги в таких конкурсах і будуть реалізовані у 2020 році:

конкурс Асоціації ОТГ „Безпечна громада – 2019“ – будівництво  сонячної електростанції потужністю 1 МВт орієнтовною  вартістю близько 810, 0 тис. євро;

грантовий проєкт „Громади просувають стійкі енергетичні рішення (CASES)“, який реалізується ГО „Екоклуб“ за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії – заявка пройшла в ІІ етап конкурсу, де 12 громад – змагатимуться за можливість грантового співфінансування на втілення проєктів „зеленої“ енергетики у своїх громадах у розмірі від 200 до 400 тис. грн.;

Конгрес Ради Європи - „Прозорість етичного та інклюзивного процесу прийняття рішень у м.Пирятин“ – розробка Етичного кодексу для депутатів Пирятинської міської ради;

проєкт MLS group „Громада спільних дій“ - „Проведення соціологічного дослідження щодо впровадження партисипативних підходів управління в громаді“ (200,0 тис.грн.) – вивчення громадської думки щодо проблемних питань у громаді та її залучення до прийняття рішень;

 

Взято участь:

26 грудня 2019 року, Полтавська ОДА, участь у національному земельному селекторі щодо стану проходження земельної реформи в Україні та проєкту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення“ (Рябоконь О.П.)

27 грудня 2019 року, Полтавська ОДА, участь у засіданні    Ради     розвитку  громад  та територій області (Шикеринець І.С.)

15 січня 2020 року, участь у спільному засіданні Правління та Ради Асоціації ОТГ (Рябоконь О.П.)

з 17 по 18 січня 2020 року, досвід  Пирятинської міської ради щодо використання інструментів партисипативної демократії представлений на IV міжнародному Форумі практиків партиципації (Шикеринець І.С., Крагель Є.М.)

   Центром надання адміністративних послуг надається 184 послуги. Станом на 17 січня надано – близько  1570 послуг. Від початку надання послуги, з квітня 2019 року, оформлено 538 ID-карток та 704 закордонних паспортів.  

   Стратегічне та оперативне планування

Розробники місцевих (регіональних) програм на 2020 рік розпочали процедуру ініціювання програм та їх розроблення. На розгляд сесії подано 6 проєктів місцевих (регіональних) програм та 47 звітів про виконання місцевих (регіональних) програм за 2019 рік.

   Земельні відносини

6 січня відбулися громадські консультації щодо розміщення нового кладовища. Це перший крок у напрацюванні алгоритму дій, які стосуються облаштування цього об’єкту.

  Розпочато роботу:

по інвентаризації землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів; 

по створенню комісії з відшкодування збитків внаслідок самовільного використання землі Пирятинської ОТГ.

 Сприяння розвитку бізнесу та особистого селянського господарства

 Проведено моніторинг реалізації бізнес-проєктів - переможців конкурсу „Розвиваю бізнес у своїй громаді“:

1)   проєкт „Здорові діти – майбутнє громади“ лікар-педіатр ФОП Бражник О.О. (придбано холодильник для вакцин, пеленальний столик, ваги для немовлят, дихальний мішок амбу, дві сумки-холодильники та маніпуляційний стіл на загальну суму 27,330 тис.грн.);

2)   проєкт „Ресторан „Удай“ – реальна можливість нереально приємно провести час та дуже смачно поїсти“ „Комбінату громадського харчування“ (Сабірова Г.А.) (проведено монтаж глянцевих кольорових натяжних стель, установлено точкові світильники та сучасні люстри. На ці роботи з бюджету ОТГ виділено 48,0 тис.грн.);

3)   проєкт щодо впровадження сучасних технологій енергозбереження в сфері торгівлі (ФОП Горбачова Г.Г.) (придбано енергозберігаючі холодильні вітрини на загальну суму 24,670 тис.грн);

Міні-гранти використані виключно в цілях проєктів, рівень виконання заходів коливається від 90 до 100%. Із запланованих   4 додаткових робочих місць вже створено 2 (ФОП: Бражник і Горбачова Г.Г.)

Реалізація повноважень у сфері регуляторної політики

Отримано рекомендації Державної регуляторної служби України щодо вдосконалення 4 проєктів регуляторних актів, які розглянуті на оперативно-розпорядчій нараді у заступника міського голови Шикеринця І.С. Ці проєкти доопрацьовано спеціалістами і опубліковано в місцевих ЗМІ та Інтернеті з метою їх громадського обговорення.

Реалізація тарифної політики

2 проведено  засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги.  

Участь у грантах

Подано 3 заявки на участь у конкурсах і грантах:

у конкурсі GIZ з проєктом „Розроблення проєктно - кошторисної документації на будівництво нової модульної котельні на альтернативних видах палива для об’єктів комунальної власності Пирятинської міської ОТГ“ на суму 280,0 тис.грн.;

у конкурсі Українського культурного фонду в рамках двох Програм ЄС House of Europe щодо участі в навчальній поїздці освітян до Фінляндії та Словаччини.

Орендні відносини

З метою підвищення ефективності використання комунального майна, на підставі затверджених рішенням виконкому калькуляцій, підготовлено розрахунки витрат на проведення 2 заходів у Пирятинському культурно-громадському центрі.

Реалізація повноважень у сфері праці

З метою виявлення ймовірних порушень у сфері праці серед роботодавців налагоджено обмін інформацією з Державною податковою службою та Пенсійним фондом України. На підставі отриманих повідомлень надсилаються запити суб’єктам господарювання – у звітному періоді надійшло 6 відповідей. За результатом їх аналізу порушень законодавства та підстав для інспекційних відвідувань не виявлено.

3 січня відбулося засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. Розглянуто питання про результати позапланової перевірки закладів освіти щодо додержання вимог пожежної безпеки та  технічний стан пішохідного мосту на території залізничної станції „Пирятин“.

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей обстежено умови проживання: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) – 3 дітей;   дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 3 дітей.

Центром соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді спільно з відділом освіти, молоді та спорту міської ради та інклюзивно-ресурсним центром був проведений тренінг ,,Інклюзія в соціально-педагогічній діяльності“ для асистентів вчителів та активних людей з інвалідністю.

Проведено робочу  зустріч з представниками БО ,,Світло Надії“ щодо створення умов для забезпечення сталості діяльності спрямованої на подолання бар’єрів доступу до послуг профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки для підлітків та молоді з числа ключових груп.

Відбулася робоча зустріч керівництва міської ради представниками Центру допомоги учасникам антитерористичної операції та КП ,,Пирятинська ЦРЛ“ щодо лікування в стаціонарних відділеннях та протезування учасників антитерористичної операції.

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів: нараду для керівників закладів загальної середньої освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо організації та проведення пробного ЗНО, процедури реєстрації на ПЗНО, підготовки до ЗНО-2020; виконання навчальних планів та програм за І семестр 2019-2020 н.р.;

нараду з керівниками закладів дошкільної освіти; інструктивно-методичну нараду з відповідальними за виховну роботу в школах та працівниками ЦДЮТ щодо плану проведення спільних заходів; засідання комісії по укомплектуванню закладів дошкільної освіти;

Підведено підсумки І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів районного наукового товариства ,,Джерело“ (МАН).

Проведено Чемпіонат з настільних ігор.

Відділом культури та туризму міської ради проведено  ряд тематичних заходів в Культурно-громадському центрі та Пирятинській публічній бібліотеці (12).   

Найцікавішими заходами в міжсесійний період були: конкурсно-розважальна програма для дітей „Різдвяна феєрія“ на Майдані Незалежності, новорічний концерт у ніч 31 грудня, народні забави „Щедрування  добром у серці“ по мікрорайонах Пирятинської ОТГ, „Водохреща“ із смачним кулішем на о.Масальському, народознавча розвідка-знайомство з Олександрівським вокальним ансамблем, яку провели працівники Публічної бібілотеки.

Під час шкільних зимових канікул у Пирятинському краєзнавчому музеї було проведено 9 екскурсій для дітей Пирятинського та Гребінківського районів. Проводиться обмін досвідом з колегами з Лубен та Чорнухи. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua