Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 січня 2020 року 12:09

Мистецьке свято „Місто над Удаєм“ зібрало друзів

Вперше у Пирятинській міській ОТГ було проведено звітний концерт закладів культури. Відбувся захід 25 січня, запросили всю громаду – тож зала була повна, лунали щирі оплески, глядачі вітали улюблених артистів, підбадьорювали молодь, що вийшла на сцену вперше.

У фойє культурно-громадського центру розташувалися оригінальні фотовиставки, картинна галерея учнів Пирятинської школи мистецтв (викладач Юлія Михно), лунала жива фортепіанна музика у виконанні випускниці школи Лілії Кійко. Глядачам особливо припав до смаку солодкий будиночок у виконанні Олександрівських майстринь та ляльки з Калинового Мосту. Окремим приємним сюрпризом для пирятинців стала нова зіркова фотозона.

Захід відбувся у новому форматі. Адже до відкритого звітування перед громадою були запрошені всі заклади сфери культури, а не лише традиційно – клуби та будинки культури. Глядачі дізналися, де саме була розташована перша бібліотека, як після війни люди несли книги з дому, щоб відновити книгозбірню та про сучасну активну роботу Публічної бібліотеки від директора Юлії Бойко. Кожна презентація була ілюстрована фотографіями.  Тож інформацію про те, що краєзнавчий музей провів за рік більше 1000 різноманітних екскурсій, майстер-класів та зустрічей була підкріплена яскравими світлинами. Школа мистецтв коротко представила всі свої відділи, вихованці подарували 7 яскравих номерів – вокальний виступ Софії Сурмач, ансамблі скрипалів, баяністів, дует акордеоністів, народну танцювальну композицію від хореографічного колективу „Стиль“ та яскраві колядки від колективу „Соняшник“.

Калиновомостівський сільський Будинок культури для презентації своєї роботи обрав номери театрального гуртка. Монолог Марусі Чурай у виконанні директора будинку культури Євгенії Гурової змусив зал плакати, а от сценка з ворожкою  навпаки – сміятися. Вокальні номери виконала Анастасія Ніколаєва.

Олександрівський клуб уперше випустив на велику сцену найменшеньких – дитячий танцювальний колектив „Намистинки“ та дитячий вокальний колектив „Калинку“. Також українським традиційним співом радували колективи „Пісенне джерело“ та „Газдині“.

Короткими та влучними були презентації сільських бібліотек – Олександрівської та Калиновомостівської. Зокрема перша зробила наголос на народознавчому спрямуванні закладу, друга ж презентувала заклад віршами у виконанні читачів.

Пирятинський культурно-громадський центр хоч і є наймолодшим закладом Пирятинської міської ради, проте зберіг найкращі традиції районного будинку культури та додав нових ідей та номерів. Серед їхніх виступів були і наймолодші – „Шалені жабенята“, учасники зразкового аматорського хореографічного колективу „Флеш“ і артисти поважного віку – народний самодіяльний хоровий колектив „Ветеран“. Вітали глядачів також подружжя Антоніна та Олександр Запорожці, Сергій Козін, Аліна Загреба, вокальне тріо „Три кольори“, а також середня та старша групи колективу „Флеш“.

Заключна пісня „Я буду будувати мости“ у виконанні солістів культурно-громадського центру – Лідії Прокопенко, Аліни Загреби, Наталії Джури, Володимира Луценка та Сергія Козіна спонукала зал встати і аплодувати ще кілька хвилин по завершенню свята.

Усіх присутніх привітав виконувач обов’язки міського голови Ігор Шикеринець, побажав артистам та керівникам закладів працювати із натхненням, не перестаючи дивувати громаду, тримаючи курс на підвищення рівня культурних послуг.

Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму, подякувала усім закладам за плідну активну роботу протягом року, зазначила, що звіт – це лише краплина титанічної праці, яку виконують всі працівники сфери та аматори щодня, та відзначила всі заклади грамотами міської ради.

На святі також було підведено підсумки конкурсу дитячих малюнків „Біла зимонька прийшла – саньми свята привезла“ та відзначено переможців, діти отримали книги, розмальовки та презентаційні календарі. Серед гостей заходу також було розіграно подарунки – яскраві унікальні календарі на 2020 рік отримали двоє щасливців.

Частково фінансову допомогу для проведення заходу надали „ПКЗ-Агро“ та депутат обласної ради Василь Стасовський.

Раді бачити вас на кожному святі!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua