Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 січня 2020 року 14:43

Підтримуємо підприємництво задля розвитку громади

Міський голова Олексій Рябоконь спільно з начальником управління економіки виконкому міської ради Іриною Солдатовою ознайомилися з ходом реалізації бізнес-планів переможцями конкурсу „Розвиваю бізнес у своїй громаді“.

Спочатку побували на підприємстві Пирятинської районної спілки споживчих товариств „Комбінат громадського харчування“, де реалізується проєкт „Ресторан „Удай“ – реальна можливість нереально приємно провести час та дуже смачно поїсти“. Зал ресторану умовно поділений на три приміщення, де в двох -  вже проведено монтаж глянцевих кольорових натяжних стель, установлено точкові світильники та сучасні люстри. На ці роботи з бюджету Пирятинської ОТГ виділено 48,0 тис.грн.

З метою впровадження сучасних технологій енергозбереження в сфері торгівлі ФОП Горбачова Г.Г. закупила енергозберігаючі холодильні вітрини на загальну суму 24,670 тис.грн.

Насамкінець ознайомилися з реалізацією проєкту „Здорові діти – майбутнє громади“ ФОП Бражник О.О., який посів перше місце в конкурсі. Лікар-педіатр Оксана Бражник розповіла, що розроблений нею проєкт, спрямований на покращення якості надання первинної медичної допомоги дитячому населенню. Завдяки участі у конкурсі лікарка придбала холодильник для вакцин, пеленальний столик, ваги для немовлят, дихальний мішок амбу, дві сумки-холодильники та маніпуляційний стіл на загальну суму 27,330 тис.грн.

Конкурс проводився з метою популяризації започаткування підприємницької діяльності серед населення громади, створення нових напрямів або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), а також забезпечення та створення нових робочих місць.

Завдяки реалізації проєктів вже створено 2 нові робочі місяця (ФОП Бражник О.О. - 1; ФОП Горбачова Г.Г. - 1), пізніше буде ще  створено 2 робочих місця на підприємстві Пирятинської районної спілки споживчих товариств „Комбінат громадського харчування“.

Підсумовуючи, міський голова зазначив: „Проведенням конкурсу задоволені, але найбільше тішить конкурсна заявка, яка стала переможцем – це „Здорові діти – майбутнє громади“, бо саме ця галузь має багато розмов в громаді та потребує реальної підтримки, а не лише критики. Ми переконалися, що фінансова підтримка ФОП Бражник О.О. була доречною та результативною. Запрошую підприємців брати участь у конкурсі, розвивати свій бізнес та бути успішними“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua