Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 січня 2020 року 11:56

Міжнародний Форум практиків партиципації

17-18 січня у приміщенні Краєзнавчого музею імені Василя Кричевського у Полтаві відбувся IV міжнародний Форум практиків партиципації.

270 громадських активістів, посадовців, експертів з України, Грузії, Вірменії, Молдови, Білорусі, Польщі, Португалії, США та Великобританії, представників організацій та фондів, які підтримують розвиток демократії участі, з’їхалися до Полтави аби створити простір для обміну кращими практиками. Пирятинську громаду на Форумі представляли заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки виконкому міської ради Євгеній Крагель.

Учасники Форуму обговорили тренди та майбутнє громадського бюджету, партиципативні практики, ділилися досвідом реалізації громадських бюджетів, провели воркшоп щодо просторового планування із мешканцями, дискутували на теми: „Участь громади на різних етапах бюджетного процесу“, „На якому рівні потрібне нормативне регулювання про бюджет участі? Чи потрібен закон про Громадський бюджет?“, „Розширення можливостей громадян для здійснення змін у суспільстві“, „Які виклики стоять перед громадським бюджетом?“, „Добре врядування, демократія та побудова довіри“, „Партиципація у Польщі, Грузії, Молдові“.

Ігор Шикеринець виступив на панельній дискусії: „Громадський бюджет та інші партиципативні практики. Обмін досвідом“, де презентував досвід нашої громади з впровадження, організації, проведення та реалізації бюджету участі.

Партнерами цьогорічного Форуму виступили: Фундація ПАУСІ; Проєкт міжнародної технічної допомоги „Партнерство для розвитку міст“ (Проєкт ПРОМІС), що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади; Ініціатива „Громадська участь в місцевих бюджетах“, яка є частиною „Регіонального фонду Східного партнерства з питань реформування державного управління“, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Gmbh; Полтавська міська рада; КО „Інститут Розвитку міста“, м.Полтава; Міжнародна громадська організація „Основи свободи“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua