Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 жовтня 2020 року 14:40

На сесії міської ради

20 жовтня відбулося засідання сімдесят шостої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Сесія прийняла безоплатно із спільної власності територіальних громад Пирятинського району, в особі Пирятинської районної ради, нерухоме майно, у тому числі майновий комплекс центральної районної лікарні,  у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Пирятинська міська рада ввійшла в склад засновників комунального підприємства „Пирятинська центральна районна лікарня“ та рішенням сесії змінено назву на комунальне підприємство „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“. Внесено зміни та затверджено Статут комунального підприємства в новій редакції.

Далі депутати внесли зміни та доповнення до 12 діючих програм та схвалили зміни до бюджету Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік. Так, рішенням сесії виділено кошти для надання одноразової матеріальної допомоги на поліпшення житлових умов сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції в сумі 60,0 тис.грн; на придбання пилососа для листя КП „Каштан“ – 70,1 тис.грн; на придбання миючих пилососів з аквафільтрами закладам дошкільної освіти – 48,0 тис.грн; на придбання мультимедійного проєктору для Пирятинського ІРЦ - 20,0 тис.грн; для проведення поточного ремонту заїзду на вул.Визволення з вул.Ярмаркова (біля ЗДО „Червона Шапочка“) – 55,7 тис.грн; на проведення поточного ремонту тротуару по вул.Набережна (від вул.Ярмаркова до вул.Острів) – 60,0 тис.грн тощо.

З метою належного утримання одного з улюблених місць відпочинку пирятинців, прийнято у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, в особі Пирятинської міської ради, об’єкт благоустрою біля житлового будинку № 47 по вул.Соборна.

Депутати затвердили  персональний склад Піклувальної ради Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. №6, внесли зміни до Положення з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Пирятинської міської ОТГ та надали дозвіл Пирятинській зш І-ІІІ ступенів №4 на списання основних засобів.

Схвалено для участі в конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у 2020 році, проєктну заявку „Підтримка і розвиток підприємництва в громадах Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей“. У разі перемоги цього проекту у Пирятині планується створення бізнесцентру, де буде облаштовано зал для тренінгів, музей з історичних ремесел, виробничий цех та виставковий центр. Загальна вартість проєкту для Пирятинської ОТГ – 11,0 млн.грн, з них 10,0 млн грн. – це кошти державного та обласного бюджетів.

Сесія погодила кандидатуру Сергія Зайченка на посаду директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району.

Розглянуто та прийнято ряд рішень з питань регулювання земельних відносин. Зокрема, для завершення будівництва полігону твердих побутових відходів, рішенням сесії продовжено договір суперфіцію, який укладений 27 вересня 2017 року Пирятинською міською радою з Департаментом будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації, на комунальну земельну ділянку площею 6,5 га.

У роботі пленарного засідання взяли участь 18 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua