Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 жовтня 2020 року 09:36

З Міжнародним днем кухаря і кулінара!

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, яке було засновано конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.

Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією. Перші страви виглядали як обпалені на відкритому вогні напівсирі шматки м’яса або риби.

В Україні приготування їжі довгій час було справою суто сімейною. Відала нею, зазвичай, найстарша за віком жінка в княжій сім’ї. Професійні кухарі вперше з’явилися при дворах, а потім вже в монастирських трапезних. Приготування їжі на Русі виділилося в окрему спеціальність тільки в XI столітті, хоча згадка про кухарів-професіоналів зустрічається в літописах вже в Х столітті.

Розвиток професійної кулінарії пов’язаний з появою підприємств позадомашнього харчування. Спочатку це були корчми, в яких подорожні могли знайти притулок і їжу. Потім з’явилися придорожні трактири — готелі з обіднім залом і кухнею. У той же час поряд з трактирами у великих містах стали з’являтися ресторації.

Приготування їжі — унікальний процес. Рецепт — це лише загальна мапа приготування страви. Баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно робити ті чи інші дії з продуктами і спеціями, — це ціла симфонія. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично неможливо, завжди потрібна порада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий досвід і практика приготування їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Тож, щиро вітаємо кухарів зі святом. Бажаємо вдячних споживачів та міцного здоров’я. Нехай ваша щоденна нелегка справа гідно оцінюється і приносить тільки позитивні відгуки.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua