Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 жовтня 2020 року 15:39

Про підсумки роботи із зверненнями громадян за 9 місяців 2020 року

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж 9 місяців 2019 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

Питання підсумків роботи за І півріччя 2020 року розглянуто на засіданні виконкому міської ради 02.07.2020 та прийнято відповідне рішення.

Звернення реєструються в системі електронного документообігу (програма „ASKOD“) відповідно до вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян, застосовується Класифікатор звернень, ведуться картки особистого прийому громадян.

Щодня, крім неділі у міській раді працює „гаряча“ телефонна лінія, в якій беруть участь працівники міської ради, заступники міського голови, секретар ради, керуючий справами, начальники відділів та міський голова. Впродовж звітного періоду надійшло 77 усних звернень. Громадянам надано ґрунтовні роз’яснення та консультації.

З метою створення належних умов прийому громадян, оперативного вирішення проблем жителів ОТГ щомісяця проводяться Дні міської ради у старостатах, під час яких міський голова здійснює особистий прийом громадян.  За 9 місяців проведено 5 у Олександрівському старостаті та 4  – у Калиновомостівському. Було обговорено ряд проблемних питань населених пунктів та міським головою дано відповідні доручення спеціалістам міської ради.

 Надійшла 1 петиція (Буряк А.А. щодо придбання асфальтового міні-заводу для Пирятинської ОТГ), яка не набрала у визначений термін 100 необхідних голосів. Тому відповідно статті 11 ЗУ „Про звернення громадян“ буде розглянута  як звернення громадян.

За звітний період  надійшло 266 (207 у 2019 році)  звернень, з них письмових – 190 (171).                     

З метою вирішення питань та проблем, що турбують жителів Пирятинської ОТГ, проводиться моніторинг повторних та колективних звернень громадян і звернень, які надходять до органів влади вищого рівня, а також причини, що їх породжують.

Впродовж 9 місяців до органів влади вищого рівня громадянами міста було надіслано 27 звернень, з них: 6 – до Пирятинської райдержадміністрації та 21 – до КБУ „Обласний контактний центр. Від депутатів    міської     ради   до   виконкому   надійшло  3  депутатських звернення (4-2019).

На особистий прийом до міського голови звернулося 77 (36) осіб.

З усіх звернень:   24 (8) – повторні; 60 (38) – колективні.

Серед категорій авторів, зазначених у зверненнях: учасники та інваліди війни,      учасники  бойових  дій – 6 (1); інваліди I, II, III групи – 10 (6); багатодітні сім’ї – 4.

Основні питання, порушені у зверненнях, складають: комунального господарства – 79 (64), аграрної політики і земельних відносин – 40 (55), екології та природних ресурсів – 11 (13), соціального захисту – 17 (19), фінансової, податкової, сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури і спорту – 6 (3), житлова політика – 27 (12).

У своїх зверненнях громадяни порушували й інші питання, що стосуються практично усіх сфер, а не лише питань  особистого характеру.

За результатами розгляду звернень позитивно вирішено – 44, роз’яснено – 122, відмовлено – 4, переадресовано за належністю – 1, на виконанні – 72, продовжено термін розгляду – 24.

Відмовлено у розгляді звернень громадянам, які відповідно статті 8 Закону України „Про звернення громадян“ не відповідало вимогам, визначених законом та ідентифікувалися як анонімні.

Питання з розгляду звернень громадян постійно перебуває на контролі у керівництва міської ради, систематично розглядається на нарадах у міського голови та щоквартально на засіданнях виконкому міської ради.

Структурними підрозділами виконкому міської ради, комунальними підприємствами посилюється увага, вимогливість та контроль за станом справ щодо розгляду заяв, скарг заявників. Проте аналіз звернень громадян, які надійшли до міської ради свідчить, що необхідно оцінити важливість роботи із заявами та скаргами жителів ОТГ, керівникам комунальних підприємств необхідно вчасно реагувати на скарги та забезпечувати виконання зобов’язань і завдань для вирішення проблем.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua