Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 жовтня 2020 року 08:02

Полтавський кобзарський цех розпочав свої виступи Полтавщиною

Пирятин став першим містом, що прийняло музикантів. Відділ культури і туризму спільно з культурно-громадським центром організували камерний захід, де можна було поспілкуватися із кобзарями, послухати не лише чарівну музику кобз та бандур, а й розповіді Юрка Фединського про ці інструменти. На заході були присутня секретар міської ради Тетяна Чайка.

Юрій Фединський є дуже демократичним у питанні кобзарства, за що й викликає подив та навіть негатив у деяких традиційних представників цього музикування. Проте він переконаний,  що кобзарство - це стан душі, спосіб передавання духовних цінностей нашої нації. Ти сам маєш зробити собі інструмент, відчути його та мати поклик серця - іти до людей. Отож, серед учнів Фединського є представники різних національностей, зокрема американці, адже сам Юрій 10 років тому приїхав до України з США.  Також у цеху є жінки, що ніби-то порушує традицію. Проте виступи дружини Юрія Фединського завжди заворожують слухача, а спільний виступ Юрка, Марії та Джона залишив у пирятинців незбагненно яскраві враження.

Щодо використання інструментів, то Фединський не обмежується кобзою та бандурою. Наприклад, його учень (при цьому професійний музикант, що отримав освіту в США) грає на гитарі, адже його кобза ще не завершена. Джон приїхав в Україну саме, щоб виготовити власноруч для себе інструмент та продовжити виступи світом.

Більше двох годин публіка перебувала у стані приємного зачарування від середньовічних пісень, українських дум та американських авторських пісень. Дякуємо Юрію та Марії Фединським та Джону Уестморланду за цікавий вечір!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua