Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 жовтня 2020 року 20:02

Пирятинський музей 53 роки зберігає традиції

Початок листопада далекого 1967 року ознаменувався для пирятинців грандіозною подією - відкриттям музею. Тоді він мав назву "районний історико-краєзнавчий музей". Ініціатором відкриття був історик, краєзнавець Анатолій Андрійвиич Святогор. За рік заклад зібрав декілька  унікальних експонатів та зміг отримати звання "народного".

Сьогодні музей відзначає черговий день народження. Привітати прийшли колеги, друзі та, звичайно ж, Пирятинська міська рада. Міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур передали музею речі, що стали знаковими для муніципалітету та  нашої громади вцілому. Серед них прапор Євросоюзу, сшитий власноруч працівницями міської ради, та вивішений першим у Полтавській області в перші дні революції. Також артефакти співдружності із країнами-партнерами: Білоруссю та  Польщею, газети з Абакану та Єлени. Міський голова побажав закладу розвитку, а колективу - наснаги у їхній шляхетній справі.

З кожним роком музей поповнюється унікальними та цікавими експонатами. На сьогодні їх більше 15 тисяч (державного фонду). Ще одним із подарунків від міської ради сьогодні став посуд другої половини ХІХ століття, що використовувався у міщанській родині. Це фарфор знаменитого в той час заводу Кузнецова.

Привітала колектив музею й начальник відділу культури і туризму міської ради Олена Гуленко та презентувала новий інформаційний буклет, виготовлений спільно з  працівниками музею, а також передала в фонди музею книги "Любим дітям" Миколи Сенчила та збірку віршів "На семи вітрах".  

Краєзнавець Олександр Вовк, як завжди, завітав у музей не з порожніми руками - подарував "Кобзар" 1952 року, який був у користуванні учня-пирятинця. Редактор газети "Апельсин" Вадим Кирпиченко привітав солодким подарунком. Гуморески для гостей музею читав маленький артист Діма Кудрявцев, вихованець гуртка "Живе слово" ЦДЮТу.

На жаль, через карантинні обмеження, святкування відбулося у вузькому колі. Проте Пирятинський краєзнавчий музей завжди відкритий для відвідувачів - невеликими групами (до 10) з вівторка по суботу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua