Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 квітня 2020 року 11:48

Діяльність інклюзивно-ресурного центру в умовах карантину

Діти з особливими освітніми потребами не можуть залишатися без допомоги, підтримки та відповідного кваліфікованого супроводу, особливо під час карантину. З метою забезпечення всебічної підтримки таких дітей вся діяльність Пирятинського ІРЦ направлена на ефективне забезпечення надання послуг та виконання своїх статутних завдань та обов’язків.

Однією з особливостей сьогодення є необхідність здійснення діяльності засобами комп’ютерних технологій - онлайн. Це нова форма роботи, але вона відкриває перспективи для подальшого розвитку системи забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття  якісної освіти.

15 квітня фахівці Пирятинського інклюзивно-ресурсного центру взяли участь у вебінарі: „Діяльність інклюзивно-ресурного центру в умовах карантину“. Учасниками стали директори та фахівці інклюзивно – ресурсних центрів Полтавської області.

Під час вебінару спікери (завідувач кафедри педагогічної майстерності та інклюзивної освіти ПОІППО Калініченко Ірина, директор Полтавського ІРЦ Зайцев Сергій) ознайомили освітян області з особливостями виконання працівниками консультативної, методичної, організаційно-педагогічної роботи в умовах карантину; проведення групових онлайн-консультацій для педагогічних працівників закладів освіти з інклюзивним навчанням, надання дистанційних психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг (консультацій) дітям з особливими освітніми потребами та підвищення професійного рівня фахівців ІРЦ.

За допомогою онлайн-трансляції, демонстрації екрану і текстового чату здійснювалося обговорення актуальних питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів в умовах карантину. Участь у цьому заході дає можливість фахівцям Пирятинського ІРЦ значно покращити консультативну, методичну та просвітницьку роботу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua