Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 квітня 2020 року 16:52

Керівництво Пирятинського ринку та районного управління ГУ Держпродспоживслужби несуть відповідальність за відкриття ринку

На комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради розглянуто питання щодо відкриття Пирятинського ринку.

Начальник Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Юрій Шніт зазначив, що для відкриття ринку потрібно виконати вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14.

Ярослав Нестеренко, директор підприємства РССТ „Пирятинський ринок“ зазначив, що на даний час ринок не може забезпечити всі профілактичні  вимоги, тому для підготовки потрібен час. 

Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що потрібно дати можливість заробляти тим продавцям, які реалізують продукцію власного виробництва (м’ясо – молочні продукти, овочі, фрукти, зелень) в першу чергу.

Юрій Шніт запропонував на розгляд комісії - відкриття м’ясного павільйону на території ринку. Адже приміщення має окремий вхід, велику площу, що дають найбільшу змогу дотримуватися запобіжних умов, передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України.

Керівник Пирятинської спілки споживчих товариств Василь Гордієнко зазначив, що запропонований варіант є оптимальним та зауважив, що протиепідемічні вимоги будуть виконані до 05 травня.  

Зважаючи на вищесказане, члени комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради ухвалили рішення про відкриття агропродовольчих ринків, які є операторами ринку харчових продуктів на території Пирятинської міської ОТГ в декілька етапів:

І-ий - 05 травня 2020 року відкриється м’ясний павільйон в першу чергу для торгівлі продуктами власного виробництва з дозволу Держпродспоживслужби та за умови дотримання всіх необхідних запобіжних заходів.

ІІ-ий - 12 травня буде дозволено приватним підприємцям відкрити МАФи на території ринку.

ІІІ-ій - торгівля на лотках за умови успішного проведення попередніх етапів.

Зазначимо, що такі дії можливі лише з суворим дотриманням протиепідемічних вимог встановлених головним державним санітарним лікарем України. Відповідальність щодо дотримання таких вимог несуть керівництво ринку та  районного управління ГУ Держпродспоживслужби, що визначено постановою Кабінету Міністрів України.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua