Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 квітня 2020 року 15:00

Поради лікаря-інфекціоніста щодо протидії коронавірусної інфекції

Український кризовий медіацентр розпочав серію вебінарів „Пандемія #COVID19. Практичні поради для місцевого самоврядування“. Як знизити ризики зараження у громадських місцях і хто та як має спілкуватися з громадою – теми сьогоднішнього вебінару, до якого долучилися і представники Пирятинської міської ради.

  Володимир Курпіта, лікар-інфекціоніст, фахівець з питань громадського здоров’я розповів про шляхи передачі коронавірусної інфекції. Це від людини до людини під час кашлю або чхання у тісному контакті, тому необхідно дотримуватися дистанції один до одного. Та  контактний шлях, коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети після торкання до об’єктів, що забруднені виділеннями із дихальним шляхів хворого чи інфікованого. Всього в світі вже інфіковано  близько 1 млн. людей. До 40% пацієнтів не мають жодних симптомів, це переважно діти. Але такі громадяни можуть інфікувати своїх близьких. 80%  пацієнтів одужують самостійно, дотримуючись рекомендацій лікарів.

Наголосив на необхідності дотримання карантинних заходів та здійснення контролю за цим працівниками поліції. У громадах можуть бути створені і місцеві бригади захисту території.

Окремо зупинився на проведенні дезінфекції громадських місць, зауваживши, що з точки зору епідеміології немає сенсу її проводити в регіоні, де не зафіксовано випадків зараження. Що стосується доріг, то при температурі +18-+20 та помірному вітру вірус зберігається максимум декілька годин. Тому на думку Володимира Курпіти, розпочинати дезінфекцію потрібно, якщо у громаді з’явився інфікований. Спеціальними розчинами обробляється будинок чи під’їзд будинку, зупинки громадського транспорту, заклади торгівлі, де міг бути хворий. Досить здійснити одну дезінфекцію.  

Володимир Курпіта відповів на запитання громад, побажав здоров’я та рекомендував довіряти лише офіційним джерелам та органам влади.

 

 

 З матеріалами вебінару можна ознайомитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=J7qyCSjNk3c&feature=youtu.be

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua