Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 квітня 2020 року 17:29

Пирятинські школярі завершать навчальний рік дистанційно

Загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня 2020 року – відповідне рішення Уряд ухвалив 22 квітня 2020 року. Всі заклади освіти Пирятинської міської ради продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

„Карантин продовжено, а це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз’яснення для всіх закладів освіти та публікує рекомендації на офіційних ресурсах“, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

МОН вже опублікувало рекомендації щодо завершення навчального року та оцінювання. Так, в умовах використання технологій дистанційного навчання відділом освіти, молоді та спорту спільно з керівниками закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради було визначено особливості організації освітнього процесу і завершення навчального року. Структура навчального року, визначена закладами освіти, залишається незмінною. Зокрема, в межах Пирятинської ОТГ ІІ семестр 2019-2020 навчального року для усіх класів, крім 11-го, буде завершено 25 травня. Одинадцятикласники мають скласти тести зовнішнього незалежного оцінювання. Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії залежать від тривалості карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, то основна сесія ЗНО відбудеться з 25 червня по 17 липня. Результати з’являться не пізніше 31 липня. Додаткова сесія почнеться 25 липня і триватиме до 11 серпня. Якщо карантин завершиться до початку серпня, то основна сесія ЗНО пройде з 17 серпня до 4 вересня. Результати будуть не пізніше 17 вересня. Додаткову сесію МОН організує з 2 вересня по 6 жовтня. Дата вступної кампанії в українських університетах також відповідно зміниться.

Підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів буде проведено з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів дистанційного навчання на час карантинних обмежень.

Педагогічною радою кожного навчального закладу окремо до 01.07.2020 року буде прийнято рішення про переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу. Учнів, які з різних причин не були охоплені дистанційним навчанням у період карантину, буде також переведено до наступного класу. Адміністрації шкіл, педагогічні працівники будуть здійснювати постійний супровід та підтримку таких учнів, їх батьків. За відсутності Інтернету та/або технічних засобів навчання, відповідним учням будуть надіслані завдання поштою. Відразу ж після закінчення карантину на основі вивченого матеріалу вчителі з’ясують, які прогалини існують у знаннях дітей. Відповідно до цього, буде обрано відповідні педагогічні стратегії та методи навчання, щоб ще раз повернутися до вивченого і задовольнити освітні потреби учнів. Якщо буде виявлено індивідуальні прогалини у вивченому матеріалі окремих учнів, учителі допоможуть їм опанувати матеріал самостійно. У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік буде збільшено час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній навчальний рік.

Державна підсумкова атестація у 2019/2020 навчальному році для учнів закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти (4-х та 9-х класів) скасована (наказ Міністерства освіти і науки України від 30.03.2020 № 463 „Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2019-2020 навчальному році“).

Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів буде завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, буде надіслано копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручено у вересні 2020-2021 навчального року.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, у 2019/2020 навчальному році масові заходи, зокрема – останні дзвоники та випускні вечори не будуть проводитися у звичному форматі.

Одночасно звертаємо увагу батьків майбутніх першокласників, які ще не встигли подати документи для зарахування дитини до 1-го класу закладу загальної середньої освіти, на те, що відповідні документи про зарахування можна подати онлайн (електронною поштою) до кожного закладу загальної середньої освіти. Після завершення карантину, потрібно буде звернутися до адміністрації закладу та продовжити оформлення відповідної документації.

Шановні колеги та батьки учнів! Попереду ще місяць навчання, а далі – завершення 2019-2020 навчального року. Яким він буде – залежить від нас з вами, від злагодженості наших дій. Тому бажаємо всім нам успіху, натхнення, гарних результатів і, звичайно, міцного здоров’я!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua