Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 квітня 2020 року 13:17

Робоча нарада з освітянами

Сьогодні відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з керівниками освітніх закладів Пирятинської міської ОТГ.

Обговорено питання створення піклувальних рад при закладах освіти. Метою діяльності такої ради є забезпечення доступності загальної середньої освіти для всіх громадян, задоволення освітніх потреб особи, залучення широкої громадськості до вирішення проблем навчання і виховання.

Міський голова Олексій Рябоконь навів приклад створення піклувальних рад у Польщі та зазначив, що така форма роботи передбачена законодавством та ефективно працює в європейських країнах. Запропонував керівникам закладів визначитися зі складом такої ради та наголосив, що членами піклувальної ради повинні бути активні члени громади, яким знайомі проблеми школи. Міський голова зазначив, що варто скористатися і рекомендаціями експертів Програми Глобал Ком’юнітіз "Антикорупційні механізми в діяльності закладів освіти та медицини", в якій працює міська рада вже два роки.

Начальник відділу світи молоді та спорту Сергій Зуєв повідомив, що відповідно до Закону України „Про повну загальну середню освіту“, засновнику до 1 вересня 2024 року потрібно визначитися щодо статусу закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ОТГ. Міський голова доручив відділу освіти, молоді та спорту проаналізувати мережу закладів загальної середньої освіти та напрацювати спільно з директорами шкіл пропозиції щодо подальшого функціонування цих закладів відповідно до Закону.

Розглянули перелік пільгових категорій дітей, який пропонується доповнити ще двома категоріями: „діти з числа внутрішньо переміщених осіб“ та „діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій“.

Насамкінець міський голова дав доручення керівникам закладів загальної середньої освіти долучитися до проведення заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і 75-й річниці Перемоги у Другій світовій війні.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua