Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 квітня 2020 року 16:13

Що вирішили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій?

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якому розглянуто ряд актуальних та важливих питань для громади.

Комісія прийняла рішення щодо продовження карантину на території Пирятинської міської ОТГ до 11 травня 2020 року.

Вже цими вихідними розпочинаються поминальні дні, але цьогоріч в Україні запропоновано перенести їх на Троїцьку поминальну суботу, 6 червня. Щоб люди не ризикували здоров’ям, кладовища тимчасово закриють. Так, на території Пирятинської міської ОТГ буде обмежено доступ громадян до кладовищ під час поминальних днів з 25 квітня по 27 квітня 2020 року, крім здійснення обрядів поховань з дотриманням заходів особистої безпеки та за наявності засобів захисту. Комунальне підприємство „Каштан“ зобов’язано розмістити  на входах до кладовищ оголошення про тимчасове обмеження щодо їх відвідування.

Також міський голова Олексій Рябоконь ініціює зустріч з представниками церков міста щодо їхніх дій під час поминальних днів. Така зустріч відбудеться вже завтра зранку.  

Комісія прийняла рішення про створення мобільних груп для проведення моніторингу за виконанням карантинних обмежувальних заходів на території громади. До складу цих груп включено представників поліції, Держпродспоживслужби та спеціалістів виконкому міської ради.

Начальник Пирятинського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Юрій Шніт проінформував, що на території Пирятинського району зафіксовано два випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Тому необхідно проводити дезінфекцію місць можливого перебування інфікованих громадян, встановлюється коло контактних осіб. У членів комісії виникли питання чи проводилася дезінфекція території районної лікарні, адже хворі перебували на лікуванні в стаціонарних відділеннях. Олексій Рябоконь дав доручення спеціалістам виконкому міської ради терміново підготувати лист директору КП „Пирятинська ЦРЛ“ з проханням надати інформацію щодо місць можливого перебування інфікованих громадян на території Пирятинської ОТГ, а також щодо вжиття заходів із санітарної обробки території лікарні.

Обговорено питання проведення профілактичних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби на території Пирятинської міської ОТГ, зокрема, проведення дезінфекції вулиць міста.

Також розглянуто ряд звернень суб’єктів господарювання Пирятинської міської ОТГ щодо можливості здійснення торгівлі під час карантину.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua