Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 квітня 2020 року 13:36

Що змінилося для внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з карантином

ПИРЯТИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ІНФОРМУЄ:

Що змінилося для внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з карантином

8 квітня Уряд прийняв рішення про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України, які стосуються внутрішньо переміщених осіб (Постанова КМУ від 08 квітня 2020 р. № 266).

Які новації щодо виплати ВПО щомісячної адресної грошової допомоги

По-перше, продовжено строк виплати щомісячної грошової допомоги, яка була призначена раніше, і строк якої закінчився під час карантину. Така виплата продовжиться на наступний шестимісячний строк.

По-друге, здійснюється ця виплата без відповідної заяви та необхідних документів, котрі, як правило, подаються внутрішньо переміщеними особами до органу соціального захисту для призначення їм чергових виплат щомісячної грошової допомоги.

По-третє, здійснюється ця виплата у такому ж розмірі, в якому вона виплачувалася протягом попереднього шестимісячного строку.
Період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, та 30 днів з дня відміни карантину не зараховуються у період перебування на тимчасово окупованих територіях. Відповідно, не може бути причиною для повернення внутрішньо переміщеними особами щомісячної адресної грошової допомоги.

Чи може бути прийнято рішення про зняття з обліку внутрішньо переміщених осіб протягом дії карантину

Протягом періоду дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, та протягом 30 днів з дня відміни карантину забороняється прийняття рішення про скасування дії довідки, відповідно – й зняття з обліку внутрішньо переміщених осіб.

На період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни змінились умови проходження фізичної ідентифікації в Ощадбанку

Умова щодо дії платіжних карток, а саме необхідності зазначеної ідентифікації кожні шість місяців, не застосовується.
Зупиняється перебіг строків (а саме: для отримання пенсії до отримання в установленому порядку платіжної картки, яка водночас є пенсійним посвідченням, необхідність ідентифікації кожні три місяці з дня відкриття рахунка або з дня попередньої ідентифікації. Для отримання інших соціальних виплат - кожні шість місяців із дня відкриття рахунка або з дня попередньої ідентифікації).

Забороняється зупиняти видаткові операції АТ „Ощадбанк“ з причини непроходження такої ідентифікації отримувачем соціальних допомог.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua