Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 квітня 2023 року 13:18

Онлайн-зустріч з Міністром охорони здоров`я Віктором Ляшком

Міський голова Андрій Сімонов спільно з керівником Пирятинської лікарні Олександром Гаркавенком долучилися до участі в онлайн-зустрічі з Міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком. Темою обговорення стало формування спроможної мережі лікувальних закладів в Україні. 
Захід був організований Асоціацією міст України. 
Головний меседж, що наскрізно проходив впродовж наради з Міністром, - медичні заклади мають надавати якісні доступні безкоштовні послуги пацієнтам! Саме для цього формується спроможна мережа лікувальних закладів усіх рівнів, у тому числі екстреної допомоги, первинного, вторинного, третинного рівнів. 
До 1 травня відповідні пропозиції подаються обласною військовою адміністрацією до Мінохорониздоров`я, яке до 1 липня має їх вивчити та погодити; в результаті - сформувати загальнодержавну мережу.  
Процес надання якісних послуг населенню - на чіткому контролі МОЗу, - на цьому наголосив В.Ляшко, підкресливши, що важливим показником є проведення лікувальними закладами закупівель медичних препаратів, обладнання, які використовуються для надання фахових послуг пацієнтам. 
Заклади, які увійдуть до спроможної мережі, першочергово будуть модернізувати та надавати їм сучасне  обладнання. Але, невходження до цієї мережі жодним чином не означає неможливість укладати договори на певні види медичної допомоги з НСЗУ та отримувати на них фінансування. 
Головам громад та керівникам лікувальних закладів, які взяли участь у нараді, було дано чіткі відповіді на їх запитання щодо можливостей включення до мережі та оформлення відповідних документів. 
Для віднесення лікувального закладу громади до госпітального чисельність його жителів має бути понад 40 тисяч. 
Голова громади Андрій Сімонов зазначив, що завдяки ряду успішних напрацювань, за підтримки голови ОВА Дмитра Луніна, Пирятинська міська лікарня буде включена до переліку спроможної мережі загальних закладів охорони здоров’я. Адже наша громада має понад 30 тисяч жителів, більше 4 тисяч ВПО, а лікарня готова обслуговувати населення Чорнухинської громади. Отож, маємо виправдані оптимістичні очікування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua