Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 квітня 2023 року 11:56

В Пирятинській громаді завершено реалізацію проєкту «Укриття задля безпеки життя»

В Пирятинській громаді завершено реалізацію проєкту «Укриття задля безпеки життя», в рамках якого проведено ряд заходів, що спрямовані на збереження життя і здоров’я жителів громади під час війни.  

Один із результатів проєкту – облаштування укриттів закладів освіти світловідбиваючими табличками «Укриття», вказівниками руху, модульними туалетними кабінками, wi-fi роутерами та системами оповіщення, що дозволило підвищити безпеку перебування дітей в освітніх закладах під час навчання. 

Велика робота проведена з інформування населення щодо дій під час евакуації у разі загострення ситуації. Проводились фокус-групи, тренінги, зустрічі в сільських населених пунктах та різних мікрорайонах міста. На таких заходах цінними були досвід та поради учасників, яким довелося пережити евакуацію та полишити рідні домівки. Вони відзначили, що сьогодні кожен має продумати свої дії на випадок небезпеки, мати чіткий план. 

Цінними для учасників були поради залучених психологів щодо першої психологічної допомоги, стабілізації свого психоемоційного стану та рідних, адже всі, без виключення, сьогодні переживають негативні емоції у зв’язку з військовими діями. 

В рамках проекту відбулося навчання від тренера – фасилітатору (людині, що забезпечує групову комунікацію), від фасилітатора - до жителів громади, в тому числі найуразливіших категорій населення. 

Заходи та інформаційні листівки щодо евакуації населення проводилися та поширювалися як серед сільських жителів, так і серед осіб з інвалідністю та батьків дітей з інвалідністю, отримувачів послуг Пирятинського центру надання соціальних послуг – осіб похилого віку, та сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. 

Проєкт «Укриття задля безпеки життя» реалізовувався Громадською організацією «Всеукраїнська організація „КЛАС” за сприяння Фонду місцевих ініціатив CIVIC та відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації «Представництво центру з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (CIVIC)” за фінансової підтримки уряду Канади в рамках проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва».

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua