Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 квітня 2023 року 08:17

Пирятинщину відвідав голова ОВА Дмитро Лунін

Пирятинську громаду з робочим візитом відвідав голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Керівник області побував у Пирятинському ліцеї, ліцеї №6, міській лікарні, на стадіоні "Ювілейний". 
Знайомлячись з роботою навчальних закладів голова ОВА перевірив стан укриттів, спортивних об'єктів на території шкіл. Справили враження швейний та кулінарний коворкінги у ліцеї №6. Практика подібних локацій є цікавою та унікальною, адже на їх базі проводяться заняття та майстер-класи як для учасників навчального процесу, так і для інших категорій населення, зокрема, для вимушено переміщених осіб. 
Наразі міський голова Андрій Сімонов перебуває на лікарняному. Проте долучився до зустрічі з губернатором, адже важливо було не лише поділитися нашими успішними напрацюваннями й практиками, а ще – озвучити нагальні проблемні питання, до вирішення яких могла б долучитися ОВА. Тому обговорили аспекти й шляхи співпраці. 
Щодо роботи галузі освіти було озвучено кілька ключових проблем, допомоги у вирішенні яких потребує наша громада. Передусім, це недостатня кількість шкільних автобусів для підвезення учнів та педпрацівників, необхідність проведення реконструкції приміщення колишнього недобудованого басейну під легкоатлетичний критий манеж та  приміщення шкільного тиру на території ліцею №6.
Під час відвідин Пирятинського ліцею обговорили перспективи реалізації проєкту з його реконструкції. Адже наразі основною проблемою закладу є неможливість дотримання санітарно-гігієнічних та температурних вимог у приміщенні через незадовільний стан будівлі. 
Значна увага в ході візиту була приділена питанням розвитку спортивної інфраструктури. Дмитро Лунін відзначив, що у нашій громаді спорту приділяється значна увага і висловив готовність сприяти на обласному рівні залученню коштів у цю галузь. 
Зокрема, великий обсяг робіт необхідно виконати на стадіоні "Ювілейний", який потребує повної реконструкції, передусім нового покриття бігових доріжок,  ремонту будівлі ДЮСШ, заміни трибун, облаштування освітлення, заміни паркану, встановлення додаткових майданчиків для занять ігровими видами спорту. 
Під час відвідин лікарні з керівником області обговорено питання якості медичного обслуговування населення. Для розширення спектру послуг жителям нашої громади лікарня має потребу в придбанні нового обладнання, передусім, - стаціонарного рентгена, комп'ютерного томографа. Також реконструкції потребують приймальне, інфекційне відділення лікувального закладу. Важливо, що Пирятин має потенціал для розвитку медицини, зокрема, і кадровий. Окрім цього, наше місто, знаходячись на перехресті доріг державного значення, є логістично зручним для жителів не лише населених пунктів нашої громади, а й сусідніх.  
В ході зустрічі Дмитро Лунін відзначив якісно високий рівень роботи закладів освіти та спорту, відмітив значний потенціал для розвитку міської лікарні. 
В свою чергу Андрій Сімонов від імені громади щиро подякував керівнику обласної військової адміністрації за візит та підтримку важливих проєктів, спрямованих на розвиток Пирятинської громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua