Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 квітня 2023 року 12:34

Критична інфраструктура, комунальні підприємства та установи Пирятинщини забезпечені генераторами

Днями прийнято рішення виконкому про завершення опалювального періоду з 1 квітня у Пирятинській громаді.
 
Варто повідомити жителям громади про те, що уся критична інфраструктура, комунальні підприємства та установи Пирятинщини були готові до проходження опалювального періоду навіть в особливий період, адже були забезпечені генераторами для виконання завдань та надання життєво необхідних послуг жителям громади. 
 
Пирятинською міською радою було своєчасно прийнято ряд оперативних рішень про виділення коштів на придбання генераторів, які закуплено за кошти бюджету громади, на загальну суму 3 260 800 гривень. 
 
Для сільських комунальних підприємств придбано 11 генераторів належної потужності. Два потужні генератори, загальною вартістю 1,87 мільйона гривень, закуплено для міського водоканалу та очисних споруд. 
 
Вдячні за партнерську співпрацю з міською радою Полтавській обласній раді, яка відгукнулася на заклик міського голови Андрія Сімонова та виділила 2 мільйони гривень на придбання генераторів для трьох пирятинських котелень КП «Лубнитеплоенерго». 
 
В свою чергу, ДП «Пирятинтеплопостачання» та ТОВ КП "Тепло" на прохання міського голови Андрія Сімонова закупили генератори для котелень, які обслуговують жителів багатоповерхівок села Велика Круча, ДНЗ «Ромашка» та житловий будинок по вул.Коцюбинського,33, на загальну суму 885 тисяч гривень; 
для котельні по вулиці Європейській, 4-Д, вартістю 490 тисяч гривень. 
 
Для безперебійного надання медичних послуг пацієнтам в необхідному обсязі, генераторами забезпечені наші лікувальні заклади як первинної, так і вторинної ланок медичної допомоги. Наразі у цих закладах є 9 генераторів різної потужності. Частину придбано за кошти бюджету громади, інші передано нашими іноземними партнерами – благодійними організаціями. 
 
У громаді діяли сім Пунктів незламності, кожен з яких теж був забезпечений генератором. 
 
 «Початок опалювального сезону був дуже складним через відключення світла та потенційну загрозу блек-ауту, - відзначає міський голова Андрій Сімонов. - Тому на межі можливого щодня працював у пошуку генераторів великої потужності, яких майже не було на території України. Постачальники завозили їх на умовах замовлення і термін очікування становив два-три місяці після передоплати. Завдяки консолідованій співпраці з обласною радою, надавачами послуг з теплопостачання на території громади, допомозі приватного підприємця Олександра Петренка вдалося зробити майже неможливе на той час - забезпечити котельні наших багатоповерхівок та підприємства критичної інфраструктури генераторами на початку опалювального сезону. Тому, навіть у випадку повної відсутності електроенергії, ми забезпечили б опалення багатоповерхівок та роботу критичної інфраструктури". 
 
Отже, вкотре наголошуємо на силі української єдності! Об’єднуючи зусилля, ми неодмінно досягаємо успішного результату!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua