Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 квітня 2023 року 08:41

У Пирятинській громаді запрацювала соціальна послуга денного догляду та соціальної адаптації для дітей з інвалідністю

З квітня 2023 року Пирятинська міська територіальна громада активно реалізовує нову соціальну послугу денного догляду та соціальної адаптації для дітей з інвалідністю. Послуга реалізується на базі відділення денного перебування Пирятинського центру надання соціальних послуг.

Завдяки фінансовій допомозі від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в рамках спільного проєкту з Асоціацією міст України, Пирятинській громаді була надана фінансова допомога в сумі 304 162 грн. Завдяки чому відділення денного перебування Пирятинського центру надання соціальних послуг відремонтовано та обладнано в межах спільного проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW).

Соціальна послуга денного догляду дітей з інвалідністю – це комплекс заходів, спрямованих на створення умов для забезпечення життєдіяльності отримувача соціальної послуги, які передбачають: соціальну реабілітацію (фізіотерапевтичні процедури, масажі) та організацію денного дозвілля (перегляд телепрограм, читання книжок, малювання, спільні ігри).

У відділенні денного перебування для дітей з інвалідністю, віком від 3-х до 18-ти років, створені комфортні умови для того, аби цікаво та корисно проводити дозвілля та спілкуватися з іншими дітьми. Діти з інвалідністю отримують необхідні позитивні емоції, які сприятимуть розвитку у різних сферах, незабутні враження та емоції від пізнавального дозвілля. Ця послуга в першу чергу необхідна сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю, адже мама чи тато матиме вільний час для задоволення своїх потреб.

Послуга розрахована на перебування дитини до чотирьох годин.

Проєкт реалізовано в межах спільного проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW)

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua