Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 жовтня 2023 року 08:35

Активна молодь Пирятинщини в рамках Програми Лідерства YouLEAD відвідала США

Протягом п'яти тижнів 30 підлітків з України, серед них – двоє представників Пирятинської громади, в рамках Програми Лідерства YouLEAD 23, перебували в штаті Міннесота (США). Для участі в програмі були відібрані кандидати з потенціалом лідерства, які мали волонтерський або організаційний досвід. Від Пирятинської громади у Програмі взяли участь Яна Гордієнко та Ярослав Гусак, які представляли ГО «Всеукраїнська організація «КЛАС».

 

Після їх повернення в Україну відбулася зустріч активної молоді нашої громади з учасниками Програми Лідерства, які поділилися знаннями та досвідом, набутими протягом п'яти тижнів перебування у Сполучених Штатах Америки.    

 

Делегація з України їхала спочатку до Варшави для оформлення віз. Партнери з Польщі приймали та оплачували проживання наших дітей з моменту прибуття в країну до моменту відкриття візи. Вартість переїзду до Польщі та оформлення віз – за рахунок батьків учасників. Під час перебування в Польщі в учасників була насичена програма, вони відвідали центр Коперника та брали участь у тренінгах з лідерства.

 

Потім — переліт у США. Всі 30 учасників з України проживали в американських приймаючих родинах (хостах). Фінансування участі, проживання та транспортних витрат дітей відбувалося за рахунок запрошуючої сторони Global Synergy Group.

 

Кожен тиждень перебування в Америці мав свою тему й програму. Один з тижнів мав назву «Держава та державні установи»: учасники мали можливість побачити, як працюють державі установи, поспілкуватися з сенаторами, мерами міст, впливовими у сфері державотворення людьми, говорили про демократію, владу та про справжнє лідерство. Особливу увагу отримали учасники програми від "Оптіміс-клуб". Третій тиждень програми – про бізнес, отож відвідували великі та малі компанії, банки, та ярмарок Штату Міннесота! Наші молоді лідери мали змогу проявити себе, показати здібності й таланти.

 

Під час спілкування з Ярославом та Яною підлітків цікавили рівень англійської, як проходила адаптація, як навчаються та проводять свій вільний час їх однолітки в Америці. Учасники зустрічі висловили сподівання, що у нашій громаді запрацює та буде реалізована Школа лідерства. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua