Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 жовтня 2023 року 14:23

Для представників бізнесу презентовано урядовий проєкт „єРобота”

Сьогодні у Пирятинській міській раді відбулася зустріч представників бізнесу громади з заступником директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОВА Андрієм Сорочинським та керівником  Полтавського обласного центру зайнятості Катериною Клавдієвою. Метою зібрання було залучення широкого кола підприємців до урядового проєкту „єРобота”, який включає ряд грантових програм, спрямованих на розвиток підприємництва та створення робочих місць.

Серед грантових програм проєкту:

Свій сад – на оплату будь-яких рахунків, пов'язаних з висадкою та облаштуванням нового саду, ягіднику та винограднику. По цій програмі можливо отримати до 400 тисяс гривень за гектар, але не більше 25 гектарів.

Своя теплиця — на будівництво (встановлення) модульної теплиці, придбання засобів виробництва (садивний матеріал, насіння, технологічне обладнання), покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію. Сума гранту – до 7 мільйонів гривень.

Своя справа — придбання, оренда або лізинг обладнання, закупівля сировини та інших матеріалів, у тому числі ліцензійного програмного забезпечення, орендна плата, послуги маркетингу та реклами. Надається до 250 тисяч гривень.

Новий рівень – програма для переобних підприємств: на придбання обладнання та послуги із введення їх в експлуатацію, а також їх доставку. По цій програмі надається до 8 мільйонів гривень.

Також презентовано грантові програми для ветеранів, скористатися якими можуть як учасники та учасниці бойових дій, так і їхні дружини або чоловіки: 

250 тисяч гривень — подати заяву можуть лише ветерани;

500 тисяч гривень — подати може чоловік або дружина учасника чи учасниці бойових дій;

1 мільйон гривень — подати заяву може ветеран, який є фізичною особою-підприємцем не менше ніж 3 роки.

Щоб долучитись до кожної з програм, необхідно підготувати бізнес-план і подати його разом із заявкою через Портал Дія.

Також було презентовано грант для підтримки інноваційної трансформації та розвитку переробних підприємств, який можна отримати в рамках програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», в рамках якого є можливість отримати від $75 000 до $150 000.

"Таких програм для підтримки бізнесу в Україні ще не було. Це реально діючий механізм, яким варто скористатися", - відзначила Катерина Клавдієва.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua