Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 жовтня 2023 року 13:48

Громадські слухання

Відбулися громадські слухання щодо тарифу на послуги з централізованого водовідведення для жителів міста Пирятин. 
На обговорення прийшли активні жителі громади. Ще до початку інформування про структуру тарифу, частина пирятинців висловили вимогу, аби секретарем було обрано когось із присутніх громадян. Однак, проведення слухань регламентується Порядком оприлюднення інформації та проведення відкритих громадських слухань щодо цін/тарифів на комунальні послуги, в якому чітко визначені норми про те, що головуючим на слуханнях є заступник міського голови відповідно до розподілу функціональних повноважень, а  секретарем - посадова особа, уповноважена міським головою на координацію організаційних заходів по підготовці та проведенню відкритих громадських слухань. Тож, вимога громадських активістів суперечить нормативно-правовій базі, на основі якої проводяться слухання, тому її задоволено не було, внаслідок цього група пирятинців покинула залу проведення зібрання.
Далі було доведено до відома інформацію щодо тарифу, який планується затвердити: відповідно до проведених фахівцями розрахунків прогнозний розмір тарифу на водовідведення становить 25,26 грн/м.куб. (з урахуванням ПДВ). Запропонований тариф буде єдиним для всіх катергорій споживачів.
Тариф, який діє зараз, був затверджений у 2019 році. Він різниться для різних категорій споживачів: для населення становить 10,5 грн/м.куб. , для бюджетних установ – 15,44 грн/м.куб., для інших споживачів – 17,03 грн/м.куб.
За період дії тарифу відбулося зростання ціни всіх його складових, зокрема: електроенергія здорожчала на 64,1%, паливно-мастильні матеріали – на 83,2%, мінімальна заробітна плата – на 60,5%, мінімальний прожитковий мінімум для працездатних осіб – на 33,7%. 
Відповідно до процедури, наступним кроком стане затвердження нового тарифу рішенням виконавчого комітету.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua