Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 жовтня 2022 року 10:23

Безпечна громада

Створення безпечних для життя умов кожному жителю громади – один із головних пріоритетів Пирятинської міської ради. Саме з цією метою минулого року була розроблена і далі втілена у життя програма „Безпечна громада“, покликана створити комплексну систему безпеки на Пирятинщині за допомогою сучасних засобів відеоспостереження. 

В рамках реалізації програми з загальним обсягом фінансування близько 2 мільйонів гривень на території наших населених пунктів встановлено 66 камер відеоспостереження: 46 – у місті та 20 – у селах Велика Круча, Олександрівка, Вікторія, Нові Мартиновичі, Давидівка, Березова Рудка, КалинівМіст, Верхоярівка. У Пирятині камери встановлені на всіх головних вулицях з інтенсивним рухом, в місцях скупчення людей, на в'їздах та виїздах з міста. З метою найбільшої ефективності ці локації попередньо обговорювалися з представниками поліції.

 "Ми зробили головний крок до кінцевої мети – охоплення відеоспостереженням всіх населених пунктів. Наразі наша система відеоспостереження є однією з кращих на рівні області. Планували продовжити розпочате і цього року, в селах, де станом на минулий рік був відсутній оптоволоконний Інтернет, який, до речі, наприкінці минулого року був проведений майже в усі села нашої громади, та, на жаль, війна завадила цим планам, як і багатьом іншим. Після перемоги обов'язково продовжимо", -  відзначає міський голова Андрій Сімонов, який був ініціатором масштабного покриття камерами території громади.

Камери, які встановлені, обладнані цілодобовою автофіксацією номерних знаків та  можливістю інтелектуального пошуку транспортних засобів.  Сервер, до якого підключені всі камери, знаходиться у міській раді, правоохоронним органам громади та області надано можливість доступу до їх даних. Записи зберігаються на сервері протягом двох місяців.

Хотілося б відзначити, що система відеоспостереження вже надала значну допомогу правоохоронцям у розкритті злочинів на території міста та сіл. Окрім цього, за допомогою даних із камер притягнуто до адміністративної відповідальності і ряд порушників правил благоустрою.

До речі, найближчим часом, поблизу найпроблемніших майданчиків для збору ТПВ, буде встановлено та під'єднано до системи 4 відеокамери, які були закуплені міською радою раніше.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua