Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 жовтня 2022 року 08:07

Звернення до велосипедистів!

Велика частина жителів нашої громади користуються велотранспортом, але при цьому забувають, що вони є такими ж учасниками дорожнього руху, як і водії авто та мотоциклів, і на них також поширюються Правила дорожнього руху! Особливо гостро проблема недотримання вимог Правил відчувається в осінньо-зимовий період, коли світловий день стає значно коротшим і велика інтенсивність руху спостерігається і в темну пору доби.

Нагадуємо, що відповідно до цих Правил, велосипеди мають бути обладнані  світловідбиваючими ліхтариками та фарами. Зокрема, пункт 6.2 ПДР говорить: “Велосипедист має право керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).” Натомість, забороняється керувати велосипедом з несправними гальмами, звуковим сигналом, а в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості — з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів. Про це також йдеться в Правилах.

Аби ще більше убезпечити себе та виділити у темну пору доби велосипедистам доцільно одягати одяг із світловідбиваючими елементами.

Пам’ятайте, що дотримуючись вище названих правил та порад ви збережете своє здоров'я чи навіть життя!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua