Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 жовтня 2022 року 15:10

Стратегія міжмуніципального співробітництва йде інтенсивними темпами реалізації

Стратегія міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з твердими побутовими відходами між Пирятинською, Гребінківською, Чорнухинською та Новооржицькою громадами йде інтенсивними темпами реалізації.
Сьогодні представники громад провели чергову робочу зустріч за участі експертів проєкту міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).
Говорячи про старт роботи нового комунального підприємства "Екосервіс-2022", експерт GIZ Максим Барінов відзначив, що основна його ціль – це передусім запобігання утворенню відходів на території громад-учасниць проєкту: на полігон ТПВ не потраплятиме пластик та скло, це зменшуватиме навантаження токсичними сполуками, які продукують ці відходи.
Також, він розповів, що подібні підприємства вже успішно функціонують в Україні. Навів приклад сусіднього Миргорода, де приватне підприємство працює за схожим механізмом, при цьому не створюючи жодних незручностей на кшталт неприємного запаху, пилу чи шуму.
Міський голова Андрій Сімонов наголосив, що наше підприємство працюватиме на новітньому європейському обладнанні, за строгими алгоритмами, які не зумовлять жодних неприємностей пирятинцям. Навпаки – ми впевнено рухаємося до розумного та відповідального використання ресурсів, розпочинаємо із сортування сміття.
Також, в ході зустрічі, детально обговорили умови закупівлі обладнання для роботи комунального підприємства, його основні характеристики. Зокрема, заплановано придбання сміттєвоза "MAN" з об'ємом кузова 25 кубічних метрів, мобільну сортувальну лінію, навантажувач, вертикальний прес, причепи та 300 сміттєвих баків (200 для пластику та 100 для скла).
Проаналізували місцеві плани управління відходами, розроблені громадами. Наразі вони проходять процедуру перевірки в області на предмет відповідності регіональному плану управління відходами. Після  успішного затвердження громади затвердять свої, на яких і базуватиметься вся подальша робота у сфері поводження з ТПВ.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua