Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 вересня 2022 року 16:46

Інформація для отримувачів житлових субсидій

Житлова субсидія - безповоротна адресна державна соціальна допомога вразливим споживачам житлово-комунальних послуг - мешканцям домогосподарств, що проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком, витрати на комунальні послуги, витрати на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива в такому будинку.

Треба звернути увагу на те, що доходи деяких громадян могли зменшитися через економічну ситуацію в країні. Відповідно, вони можуть додатково потребувати житлових субсидій. Ці люди мають до початку опалювального сезону звернутися до відповідних органів та оформити житлові субсидії.

Якщо людина втратила роботу, вона має звернутися до центру зайнятості, стати на облік й здійснювати активні заходи стосовно пошуку роботи. Тоді їй буде призначено допомогу по безробіттю, потім вона зможе оформити житлову субсидію.

Призначення субсидій для ВПО здійснюється за місцем фактичного проживання, за умови надання документального підтвердження свого статусу.

Сім’ї, які перемістились з районів проведення бойових дій можуть звернутися за призначенням субсидії за новим місцем проживання. Субсидія їм може бути призначена на підставі договору найму (оренди) житла.

В умовах воєнного стану документи для призначення субсидії краще подавати в електронній формі, скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія. У разі неможливості подати документи в електронній формі – їх можна подати до Центру надання адміністративних послуг або уповноважених осіб територіальних громад тощо.

Отримувачі житлових субсидій мають пам’ятати, що вчасна оплата комунальних послуг – це запорука продовження роботи комунальної системи й реальна допомога державі під час війни.

Погашення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії  до початку опалювального періоду 2022-2023 років є запорукою належного його проходження та виконання  теплопостачальними підприємствами своїх зобов’язань, у тому числі в частині розрахунку за природний  газ з постачальником.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua