Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 вересня 2022 року 06:14

18 вересня - День Пирятина!

Щорічно в ці вересневі дні ми готуємося вітати наше древнє, затишне, рідне місто..! Цього року все відбувається по-іншому, бо найпершим нашим святкуванням може бути лише День Перемоги.

Наш Пирятин – історичне місто, одне з трьох найстаріших міст Полтавщини. Перша  письмова згадка про Пирятин датується 1154 роком, де він згадується не просто як населений пункт, а як місто-фортеця, старовинний форпост Київської Русі. За народною легендою назва міста походить від того, що місцеві хоробрі жителі кидали, або пиряли через тин, укріплення войовничих нападників. Й нині наші найвідважніші земляки боронять усіх нас на війні з ворогом.

Наш Пирятин одним із перших у Полтавській губернії, у 1592 році – 430 років тому, отримав Магдебурзьке право – право на місцеве самоврядування. Пирятин відпустив у світ багатьох прославлених науковців, письменників. Пирятин відвідували й згадували у своїх творах Євген Гребінка, Микола Гоголь, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, оспівував поет-пісняр Дмитро Луценко.  

Наш Пирятин – це місто, яке стало розвивається, бо в ньому живуть справжні працелюби й освічені менеджери. Навіть в умовах воєнного стану у Пирятині створюються нові робочі місця. Пирятинські промислові підприємства виробляють якісну конкурентну продукцію, забезпечують продовольчу безпеку громади й держави. Крок за кроком у Пирятині впроваджуються європейські практики й порядки в різних сферах діяльності: медичному та соціальному забезпеченні, муніципальному управлінні, благоустрої, екології. Ми любимо свій Пирятин, дбаємо про нього, й наше місто віддячує нам затишком та комфортом.

Дорогі пирятинці! Привітаймо один одного! Вклонімося захисникам за те, що не допустили  окупації нашого міста, й ми живемо мирним, благополучним життям, приймаємо переселенців та допомагаємо їм влаштувати своє життя у Пирятині.
Бажаю миру, добра й процвітання нашому місту, щасливого життя людям в ньому! Бажаю усім вам міцного здоров’я й сили духу, єдності й твердої віри в силу нашого народу, наших Збройних Сил!
Переможемо і відсвяткуємо!

 

З повагою – міський голова Андрій Сімонов

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua