Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 вересня 2022 року 16:33

Працювала сесія та виконком

Сьогодні у міській раді – день роботи колегіальних органів: відбулися засідання чергової тридцять восьмої сесії та виконкому.

Перед початком розгляду питань порядку денного сесії міський голова Андрій Сімонов та військовий комісар Олександр Грицун вручили Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня вдові нашого загиблого земляка, старшого сержанта Володимира Масленка.

Детально під час роботи обох колегіальних органів зупинилися на проблемі поводження з твердими побутовими відходами на території громади. Обговорення спричинене внесенням змін до Програми покращення благоустрою, якими передбачено довиділення 628,3 тисячі гривень на придбання паливно-мастильних матеріалів для потреб КП "Каштан". Міський голова Андрій Сімонов наголосив на тому, що збільшення об'ємів використаного пального комунальним підприємством прямо пропорційно пов'язане зі збільшенням об'ємів сміття, яке жителі продукують та зносять на контейнерні майданчики. Мова, передусім, про сміття, яке взагалі заборонено виносити до контейнерів, -  рослинні рештки, будівельні відходи, старі меблі та побутова техніка. В цей же час значна частина людей не укладає договори на вивезення ТПВ з комунальним підприємством, а отже – не сплачує за послуги. Але, відповідно до чинного законодавства, наявність договору у всіх домоволодіннях є обов'язковою, у разі ж його відсутності передбачена адміністративна відповідальність. Робота з виявлення та притягнення до відповідальності таких порушників вже ведеться. У частини мешканців приватних домоволодінь супротив викликає і нововведення – індивідуальні контейнери: багато жителів вулиць, на яких розпочато видачу контейнерів, відмовляються від укладання договору та користування контейнерами. "У мікрорайонах, де контейнери видають, поступово повністю ліквідуємо контейнерні майданчики", - підкреслив Андрій Сімонов.  

Специфічною у цьому плані є й ситуація у секторах багатоповерхової забудови. Яка ситуація з вивозом сміття там, - поцікавився депутат Віталій Ящик.  В найближчій перспективі будинки, в яких не створено ОСББ, будуть передані на баланс управляючої компанії, котра займатиметься їх обслуговуванням та утриманням. Контейнерні майданчики у цих мікрорайонах будуть і надалі.

Зміни внесли і до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки, якими передбачено доповнити перелік вулиць, де здійснюватиметься поточний ремонт та дофінансування Програми на 50 тисяч гривень. Міський голова підкреслив, що цього року кошти, які з бюджету виділені на поточні ремонти доріг у громаді, розподілені в рівних частках на ремонт вулиць міста та сільських доріг.

Внесено зміни і до інших програм: галузі охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, комунального спрямування. Відповідні зміни, які тягнуть за собою фінансування, відображено в змінах до бюджету громади на поточний рік. Прийнято ряд рішень щодо внесення змін до статутів загальноосвітніх шкіл, які пов'язані з реформами в галузі освіти та приєднанням дошкільних закладів до структури загальноосвітніх. Також сесія розглянула та прийняла рішення з ряду земельних питань.

Під час засідання виконавчого комітету внесене зміни до фінансових планів комунальних підприємств, прийнято рішення про надання матеріальної допомоги жителям громади тощо.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua