Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 вересня 2022 року 14:22

Про сплату комунальних платежів

Наразі Україна переживає надскладні часи у зв’язку із військовою агресією з боку російської федерації, а деякі її міста виборюють своє право на існування. Звичайно, населення знаходиться у скрутному становищі й потребує соціального захисту та підтримки. До законодавства з питань оплати житлово-комунальних послуг було внесено певні зміни. Вони зазначені у постанові Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 №206 „Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану“. Згідно із постановою забороняється:

- нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;

- припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. 

 

Однак, дана постанова не скасовує необхідність сплати за житлово-комунальні послуги. Оплату комунальних послуг здійснювати обов’язково потрібно! У випадку несплати чи неповної оплати комунальних послуг громадянам не будуть нараховуватися штрафи та пеня. 

На сьогодні в нашій громаді, у наших домівках, є світло, ми цілодобово можемо користуватися газом та водою, працівники енергопостачальних підприємств сумлінно виконують свою роботу, тож підтримаймо їх,  сплативши за комунальні послуги! Таким чином вони матимуть необхідні ресурси для проведення планових та можливих аварійних ремонтних робіт на мережах.

Просимо всіх, хто має фінансову та технічну можливість, оплатити житлово-комунальні послуги! Зробіть це, скориставшись послугам Укрпошти у відділені, або за допомогою онлайн сервісів (через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: „Ощад24“, „Приват24“, „МоноБанк“ тощо).

Бережіть себе та своїх близьких!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua