Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 вересня 2022 року 18:45

День фізичної культури і спорту

Починаючи з 1994 року, у другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Традиційно цього дня в Пирятині проходять змагання. І хоч нині не прості часи, та сьогодні стартували заходи на стадіоні “Ювілейний” для тих, хто за здоровий спосіб життя, за активність, за спорт.

Розпочалися змагання із урочистого відкриття та підняття Державного Прапора України. Далі дзюдоїсти та сумоїсти продемонстрували показовий виступ. Серед них - призери чемпіонатів Європи з боротьби сумо Софія Онікієнко і Марина Гримашевич, чемпіони України Богдан Бондаренко та Богдан Митропан, призери чемпіонатів України. 

Варто зазначити, що три спортсмени включені до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи з боротьби сумо. Мають досягнення і легкоатлети: бронзовими призерами чемпіонатів України стали Вадим Лук’яненко - з кросового бігу на 200 м, та Єгор Грузденко - зі стрибків у висоту з розбігу. Кандидаткою до збірної команди України включено Ірину Безсмертну. Багаторазовими чемпіонами області з баскетболу стали юнаки та дівчата 2005 і 2006 років народження. Готували спортсменів до змагань тренери спортивної школи Петро Антончук, Володимир Крагель, Ірина Карась та Олександр Горбачов.

“Щиро дякую керівнику й тренерам спортивної школи, вчителям фізичної культури, товариству “Колос”, які, незважаючи на перепони, готували дітей і ми маємо такі вагомі здобутки” – сказала у своєму виступі заступник міського голови Тамара Коваленко. Привітала спортсменів і начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Людмила Зібніцька. Вручили грамоти обласного комітету з фізичного виховання Міністерства освіти і науки опорним навчальним закладам міста, дитячо-юнацькій спортивній школі, тренерам та кращим спортсменам.

Олександр Богатинський вручив подяку та подарунки від ГО “Полтавське обласне відділення Національного олімпійського комітету України” колективу ліцею №4 за участь у створенні сувеніру-подяки для Національного олімпійського комітету Швеції в рамках Олімпійського Дня 2022.

Далі на стадіоні завирувало спортивне життя. На міні футбольному полі грали у футбол, легкоатлети демонстрували свою швидкість з бігу та спритність у стрибках у висоту з розбігу. Завтра змагання продовжаться: об 11:00 відбудеться баскетбольний фестиваль “Оранжевий м’яч”, о 14:00 благодійний кубок Марачевського з футболу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua