Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 червня 2022 року 07:24

До уваги внутрішньо переміщених осіб

3000 гривень – на кожну дитину або особу з інвалідністю;

2000 гривень – на кожну іншу особу.

З 1 травня 2022 року на допомогу мають право ВПО, які:

- перемістились з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь;

- перемістились з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

- внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне до проживання і які подали заявку до 20.05.2022 р. на відшкодування відповідних витрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій .

Заяву на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій можна подати на соціальній платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua).

 

 

  

 

 

 

 

 

 .

Зверніть увагу, що отримати фінансову допомогу можна тільки від однієї з організацій, яка реалізує програму ООН. Це один і той самий вид допомоги, який здійснюють різні агенції, перелік яких не є вичерпним

 

Програма від ЮНІСЕФ «Спільно» передбачає, що сім’ї (незалежно від реєстрації як ВПО) можуть отримувати тримісячну грошову підтримку в розмірі 2 200 грн на особу (але не більше 5 осіб в сім’ї), у разі якщо вони:

Мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;

Мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Прийомні батьки/батьки-вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Для отримання коштів, необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Про прийняте рішення повідомляють за допомогою СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом 4 тижнів з моменту подання заявки.

Детальніше: https://register.unicef.org/

Агенство ООН у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу в розмірі 2 200 грн для осіб, які зареєстровані як ВПО.

Виплати здійснюються через відділення Укрпошти.

Детальніше: https://www.unhcr.org/ua/43231-unhcr-is-launching-a-cash-assistance-programme-for-idps-ua.html

Категорія: Внутрішньо переміщені особи.

Пріоритет – ВПО з числа осіб, які одержують пенсію до 3 000 грн

Всесвітня продовольча програма ООН надає грошову допомогу для переселенців.

Розмір допомоги становить 2 220 грн на одну особу, а максимальний обсяг допомоги на одну сім’ю становить 6 660 грн ( в кількості 3-х осіб у домогосподарстві).

Грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН нараховується автоматично усім громадянам, які:

Зареєстровані як ВПО;

Подали документи на отримання допомоги на проживання ВПО;

Звертатися за отриманням допомоги від ООН до будь-якого виконавчого органу особисто – не потрібно. Виплати здійснюються через будь-який банк, що підтримує платіжну систему Western Union.

Детальніше:https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-spilnogo-z-vsesvitnoyu-prodovolchoyu-programoyu-oon-proektu-shchodo-dodatkovih-zahodiv-iz-socialnoyi-pidtrimki-vnutrishno-peremishchenih-osib-446

Міжнародна організація з міграції (МОМ) запустила багатоцільову програму грошової допомоги, яка полягає в наданні внутрішньо переміщеним особам грошової виплати в розмірі 2 200 грн на особу.

Для отримання допомоги людина має зареєструватися як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади чи ЦНАПі.

Пріоритет надається малозабезпечені сім’ям, у тому числі з числа ВПО, вагітним жінкам, самотнім батькам, які виховують дітей, сім’ям з двома дітьми і більше, домогосподарствам, де є люди з інвалідністю, людям похилого віку (65+ років).

У разі, якщо людина підпадає під визначені критерії вразливості, кошти будуть переказані через АТ “Укрпошта” протягом двох тижнів після заповнення даних.

Детальніше: https://www.iom.int/news/iom-launches-cash-assistance-programme-ukraine

Також до реалізації програми ООН долучені інші міжнародні організації. Норвезька рада у справах біженців (NRC) впроваджує проект з багатоцільової грошової допомоги для ВПО.

Наразі реєстрація проходить лише за допомогою чат-боту у WhatsApp. Для реєстрації необхідно завантажити месенджер WhatsApp на свій смартфон, додати до ваших контактів номер 0 800 609 844 та відправити на нього повідомлення з текстом “NRC”.

 

Детальніше: https://www.facebook.com/ua.nrc.no/posts/1629664447399685

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочали програма фінансової підтримки постраждалого населення. Фінансова допомога складає 2 500 грн на особу. Особа не повинна звертатися з окремими заявами – виплати нараховуватимуться разом з державною допомогою.

Пріоритет надається малозабезпеченим сім’ям, переміщеним з громад, які постраждали від бойових дій.

 

Детальніше: https://blogs.icrc.org/ua/2022/04/22/finansova-dopomoga-2022/

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua