Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 червня 2022 року 10:19

Підсумки конкурсу "Дослідження харчових традицій громади та регіону"

Сьогодні підведено підсумки конкурсу "Дослідження харчових традицій громади та регіону", що проводився в рамках реалізації на теренах Пирятинської громади проєкту "Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання", що реалізується Інститутом громадянського суспільства та Пирятинською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Гастрономічна спадщина – це самоідентифікація українців у різних регіонах, зокрема і пирятинців. Тому вкрай важливо зберігати кулінарні традиції, популяризувати їх, особливо в наш час. Тому проєкт передбачав дослідження кулінарної спадщини власної родини, села, міста, громади, Полтавщини вцілому. Віднайдення старих, забутих рецептур страв, які готували предки, дасть можливість створити рецептурно-історичну книгу громади та популяризувати осучаснені варіації страв місцевої кухні передусім для туристів, зокрема і в форматі власної справи.

На участь у конкурсі було подано 32 заявки. Журі оцінювало кожну з них за кількома критеріями, серед яких була подача страви, що оцінювалася за фото, оригінальність та автентичність рецепта, притаманність саме нашому регіону. Перемогу в конкурсі здобула Світлана Сутуга, яка приготувала шулики; на другому місці 8-річний Іван Герасимчук зі стравою затірка, на третьому – Світлана Стрижньова та її борщ. Переможці конкурсу отримали кухонну техніку: кухонний комбайн, блендер та міксер. Окрім цього, заохочувальними призами відзначено ще десятьох учасників конкурсу.

"Радий, що у нашій громаді реалізується цей потужний та багатоаспектний проєкт", - відзначив, вітаючи переможців та учасників конкурсу міський голова Андрій Сімонов.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua