Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 червня 2017 року 23:03

Пирятин став одним із пілотних міст проекту „Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“

12-13 червня в м. Київ проходила початкова конференція робочих груп з підвищення ефективності діяльності в рамках проекту „Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“, фінансованого МЗС Норвегії. Пирятинську об’єднану громаду представляли головний спеціаліст відділу муніципальних послуг Ірина Уляницька та депутат міської ради Аліна Мірошніченко.

Проект реалізовується завдяки спільній ініціативі Асоціації міст України (АМУ), Норвезької асоціації місцевих і регіональних влад (КС) та Норвезького інституту міських і регіональних досліджень (НІБР). Відкрили початкову конференцію виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та радник Посольства Норвегії в Україні Петер Баук. Менеджери проектів КС та НІБР Крістіан Ларсен та Одне Осланд розповіли про досвід Норвегії в роботі груп з підвищення ефективності, детально зупинилися на дослідницькому компоненті.

Робочі групи працюватимуть протягом року, виконуючи деякі завдання. Останнє – написання плану підвищення ефективності діяльності органу місцевого самоврядування за напрямком місцева демократія та взаємодія з громадськістю. Громада, яка представить найкращий план, отримає міні-грант. В рамках проекту буде проведено соціологічне дослідження громад незалежною агенцією. Участь у Проекті беруть 12 об’єднаних територіальних громад та 8 міст з різних куточків України, серед них і Пирятинська ОТГ.

Результатом роботи початкової конференції стало підписання Меморандуму. Участь у Проекті дасть змогу краще зрозуміти сутність послуг та зорієнтувати роботу органу місцевого самоврядування на досягнення результату, важливого для споживача та створить кращу основу для визначення стратегічних цілей розвитку, обґрунтовану базу для прийняття рішень.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua