Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 червня 2017 року 15:47

Генеральний план міста розглянуто на засіданні архітектурно-містобудівної ради

14 червня в м. Полтава відбулося розширене засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, в якому взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, його заступник Максим Варава та начальник відділу архітектури та будівництва Марина Зергані.

Під час засідання члени ради розглянули Генеральний план розвитку міста Пирятин. З матеріалами проекту, який розроблений на замовлення Пирятинської міської ради, ознайомили представники авторського колективу ДП “НДПІ Містобудування” (м. Київ) на чолі з заступником директора з наукової роботи Ігорем Соколовим.

Враховуючи соціально-економічні умови розвитку регіону,  в проекті Генерального плану пропонується вдосконалення організаційно-планувальної структури населеного пункту: реконструкція існуючої житлової забудови та створення нових мікрорайонів, організація системи об’єктів соціальної інфраструктури та громадського обслуговування, яка б створювала необхідні умови для забезпечення населення усіма видами послуг, вдосконалення мережі інженерно-транспортного забезпечення. Акцент зроблено на освоєнні перспективних інвестиційно-привабливих територій, прилеглих до дороги державного значення, під промисловість і придорожній сервіс та організацію потужної рекреаційної зони вздовж річки Удай.

Члени архітектурно-містобудівної ради високо оцінили представлену роботу, внесли ряд пропозицій та зауважень. Були запитання стосовно наявності майже в центрі міста небезпечного об’єкта – нафтобази. Тож після доопрацювання та доповнення необхідними розділами міській раді рекомендували направити Генплан на державну експертизу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua