Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 червня 2017 року 20:28

„Самоорганізація внутрішньо переміщених осіб в умовах децентралізації громад“

За неофіційною інформацією у Полтавській області налічується близько 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб. І більшість з них важко і повільно адаптуються до нового життя. Тому в рамках проекту „Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області“ Полтавська обласна молодіжна громадської організація „Твій світ“ та партнери шукають можливості для українських громадян долучитися до поширення кращих практик серед представників громадських організацій, ініціативних груп внутрішньо переміщених осіб та інших суб’єктів, що надають допомогу переміщеним особам.

 22 червня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання круглого столу на тему: „Самоорганізація внутрішньо переміщених осіб в умовах децентралізації громад“. Як говорять представники ПОМГО „Твій світ“, результати  соціологічного дослідження, проведеного в Полтавській області, говорить, що 71 % опитаних внутрішньо переміщених осіб отримали підтримку та допомогу саме від волонтерів і лише 16 % - від органів влади. Тому серед рекомендацій  - розробка регіональних програм підтримки таких осіб.

Переселенка, керівник благодійної організації „Благодійний фонд „Вектор - плюс“ Юлія Кузовкова зараз живе в Пирятині та активно допомагає таким, як і вона, – внутрішньо переміщеним особам. Юлія вважає, що не потрібно писати окремих програм для переселенців. Варто зробити кроки, які б дали можливість користуватися тими правами, що й інші жителі громади. Наприклад, отримувати матеріальну допомогу на лікування і таке інше. Акцентує увагу, що зараз головна мета – це інтеграція внутрішньо переміщених осіб в нове суспільство. І додає, що приємно те, що в Пирятинській ОТГ переселенці мають право брати участь в  Громадському бюджеті та отримати безоплатну правову допомогу.

Учасникам круглого столу презентували успішні приклади соціального підприємництва. Обговорили можливості платформи „Prometheus“ – українського громадського проекту масових онлайн-курсів. Голова ПОМГО „Твій світ“ Олександр Чепур зазначив, що головна мета – це посилити громадську активність та інституційну спроможність ініціативних груп внутрішньо переміщених осіб. Порадив брати участь в Програмі „Актуальні громадяни“ та Громадському бюджеті.

Директор Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Кабушка та депутат міської ради Аліна Мірошніченко зазначили, що будуть працювати над розробкою програми підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua