Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 червня 2017 року 14:49

Форум співробітництва малих міст, селищ та об’єднаних громад України з питань енергобезпеки, енергоефективності, довкілля та сталого розвитку

31 травня у Лубнах відбувся Форум малих міст і об’єднаних територіальних громад України, на якому експертне співтовариство і представники европейських ініціатив запропонували громадам концепцію розвитку енергобезпеки та диверсифікації джерел енергії, зменшення витрат на енергоносії, збереження довкілля, благоустрою територій, біосферних розробок, енергозбереження, розвитку альтернативних джерел енергії, стратегічного планування, пошуку власних резервів, землевпорядкування та можливість розпорядження власними землеволодіннями в перспективі.

Обговорювалась також можливість залучення грантового і пільгового кредитного фінансування за ініціативами ЄС.

На Форумі були представлені технології альтернативної енергетики.

Ініціювали та підготували цю зустріч Фонд „Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу“ (м. Лубни) у співпраці з кафедрою екології національного університету „Києво-Могилянська академія“ за підтримки Регіонального довкільного центру для Центральної та Східної Европи та Міністерства клімату королівства Норвегії.

Метою заходу стало відпрацювання дієвої структури допомоги малим містам, селищам та об’єднаним громадам в ініціації, плануванні, втіленні проектів власної модернізації енергетичного менеджменту, енергозбереження, сталого розвитку, економії власних ресурсів.

Від Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади участь в роботі конференції взяли начальник та в.о. головного спеціаліста відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради Олександр Новіков та Руслан Биков.

Учасників форуму привітали Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, депутат Полтавської обласної ради Руслан Ляшко, представник консульства королівства Норвегія в Україні Пітер Баук.

         Спікерами виступили: Віктор Карамушка, завідувач кафедрою екології національного університету „Києво-Могилянська академія“, Олександра Халаїм, координатор проекту LINK REC в Україні, Віктор Глеба, експерт з державного управління у сфері містобудування та планування територій, Олександр Цепко, координатор Проекту М4ЕG „Мери за Економічний Ріст“, Олександр Дячук, науковий співробітник інституту економіки та прогнозування НАН України.

Під час обговорення презентацій власним досвідом та напрацюваннями у сфері енергоефективності поділилися: Сергій Швайка, заступник Миргородського міського голови, Валентина Саверська-Лихошва, Варвинський селищний голова, Віктор Семенов, голова правління компанії „Енергосфера“ (м. Полтава), Олег Гапон, заступник голови Полтавського підрозділу „Національний екологічний центр України“ та інші.

Підсумком заходу стало підписання Меморандуму про співпрацю експертного співтовариства в сфері сталого розвитку та енергобезпеки малих міст України та погодження складу групи експертів Центру співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки. Цей документ дасть змогу нашій громаді залучити спеціалістів та фахово розробити реальний план дій зі сталого енергетичного розвитку з метою запуску електронної системи енергетичного моніторингу, поетапного впровадження заходів енергозбереження на об’єктах комунальної власності, диверсифікації джерел енергії, модернізації енергоефективних технологій в житлово-комунальному секторі та збереження довкілля.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua